Ingezonden persbericht

NIEUW LEVEN IN SCHOENFABRIEK GREVE

10 maart 2005

WAALWIJK - Schoenfabriek Greve heeft een nieuwe investeerder, waarmee het bedrijf volledig in handen komt van 5square en Jos-Jan Greve. Een kapitaalinjectie en versterking van het management stelt Greve in staat haar marktpositie verder te versterken als producent van hoogwaardige, handgemaakte schoenen.

De geschiedenis van het familiebedrijf Greve gaat terug tot 1898. Greve is bekend om haar kwaliteitsschoenen en heeft veel vaste klanten in het hogere segment van de markt. De afgelopen jaren heeft dit segment en daarmee tevens de onderneming, een moeilijke periode doorgemaakt. In de nieuwe strategie van Greve ligt de nadruk met name op topkwaliteit, een sterke basiscollectie, verdere verjonging van de collectie en service richting de winkeliers en consumenten. Hiermee wordt het fundament gelegd voor verdere expansie.

5square is opgericht in 2004 door Mark Gitsels en Remco van den Heuvel en investeert in ondernemingen die in de kern gezond zijn, maar een duidelijk verbeterpotentieel hebben. Uitgangspunt hierbij is dat gezamenlijk met het management de nieuwe koers van de onderneming wordt bepaald.

Er worden geen financiële details over deze transactie bekend gemaakt.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Schoenfabriek Greve

E: info@greveschoenen.nl

T: 0416 332880

F: 0416 337676