Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

DATUM 11 MAART 2005

Voor: sociaal economische redactie

CNV: onderhandelingen Atoglas vanmiddag hervat

De onderhandelingen over de sluiting van kunststoffenfabrikant Atoglas in Leeuwarden (een dochteronderneming van het Franse chemie- en olieconcern Total) worden vanmiddag om 13.30 uur hervat. De hervatting gebeurt op uitnodiging van de directie die heeft aangegeven "ruimte" te hebben. CNV Chemie en energie gaat op die uitnodiging in. Centraal in het conflict met Atoglas staat de sluiting volgend jaar, waardoor
130 werknemers hun baan verliezen. Een alternatief, gesteund door ondernemingsraad en bonden, voorziet in het behoud van negentig banen, een sociaal plan voor veertig werknemers en het openhouden van de fabriek.

Vlaai

Uit solidariteit met de stakers in Leeuwarden trakteren werknemers van Enci, die in februari met succes staakten tegen de sluiting van de productie van de cementfabrikant vandaag op vlaai. Dit om de Friese stakers te steunen. Ook voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond, waarvan CNV Chemie en energie een vakgroep is, bezoekt de stakers vandaag (om precies te zijn om 11.00 uur vanmorgen).

Voor nadere informatie

Jan Kampherbeek (bestuurder CNV Chemie en energie), tel.: 06 ­ 51 60 20 22

Roel van Riezen (onderhandelaar CNV Chemie en energie), tel.: 06 ­ 51 60 20 34

Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 ­ 22 39 30 12


---- --