Ingezonden persbericht

Nieuw RFID-concept van SAP en Intel

's-Hertogenbosch, 11 maart 2005 - SAP en Intel introduceren een nieuw RFID-concept. Het concept maakt RFID-technologie gebruikersvriendelijker en vereenvoudigt RFID-implementaties. De implementatie van RFID-technologie brengt nu nog allerlei problemen met zich mee, zoals hoge kosten, ingewikkelde integratie van eigen technologie en technologie van derden, complexe systeemarchitectuur met een brede reeks hardwareleveranciers en de opkomst van nieuwe standaarden. Het nieuwe RFID-concept van SAP en Intel lost deze problemen op.

Met het nieuwe concept kunnen bedrijven RFID-hardware direct in hun back end-systemen en bedrijfsprocessen integreren. Dit is een optimale oplossing voor minder complexe omgevingen. Bedrijven met een omgeving met veel verschillende apparaten van verschillende leveranciers kunnen voor het beheren van de apparatuur de hulp inroepen van een partner. Hiervoor heeft SAP zijn partnernetwerk verder uitgebreid.

De oplossing van SAP en Intel is te implementeren op alle op Intel gebaseerde RFID back end-hardware, zoals servers, en op front end-hardware van elke leverancier, zoals desktops, notebooks en RFID-lezers. De 'plug and play'-omgeving die zo ontstaat, maakt de acceptatie van RFID-apparatuur gemakkelijker. Intel levert bovendien de technologie die nodig is om via het SAP NetWeaver-platform een oplossing te bieden voor het beheer van de apparaten.

Bedrijven kunnen ook apparaten voor het vastleggen van niet-intelligente en intelligente data - ongeacht de hardware en de leverancier - combineren tot één complete RFID-oplossing. Daarnaast is de reader hardware in het nieuwe concept intelligenter en kan hierdoor probleemloos integreren in een systeeminfrastructuur, zoals SAP Auto-ID Infrastructure.

"De implementatie van RFID-technologie binnen bestaande bedrijfsprocessen zal de hoeveelheid data aanzienlijk doen toenemen", legt Abhi Talwalkar, vice-president en algemeen directeur van Intel Digital Enterprise Group uit. "Om de kosten te verlagen en de flexibiliteit van bedrijfsprocessen te vergroten, moeten intelligente systemen een solide basis bieden voor slimme, nauwkeurige beslissingen. En dat is wat wordt gerealiseerd met de nieuwe platformbenadering van Intel en SAP die is gebaseerd op open standaarden en geschikt is voor allerlei bedrijfstakken."

Partners van Intel en SAP gaan een belangrijke rol spelen bij het op de markt brengen van dit nieuwe concept. Nieuwe partners zullen de diensten van bestaande SAP partners op het gebied van apparaatbeheer aanvullen. In het nieuwe concept worden data direct uitgewisseld tussen de hardware van de reader en bedrijfsapplicaties. Daarnaast levert Intel intelligente readers die SAP oplossingen direct kunnen voeden met leesresultaten. Dit maakt het beheren van de verschillende RFID-apparaten echter niet overbodig. En hierop richten bestaande SAP partners voor apparaatbeheer zich. Deze monitortaken moeten daarnaast goed geïntegreerd zijn in SAP Auto-ID Infrastructure.

"Met deze benadering zijn we weer een stap dichter bij onze visie. Flexibele bedrijfsnetwerken en feeling met de wereld om ons heen worden werkelijkheid door de inzet van RFID. Hierdoor worden bedrijfsprocessen sneller en kunnen we beter aanvoelen wat er gebeurt en hierop reageren", zegt Claus Heinrich, lid van de executive board van SAP. "Doordat we ons netwerk van RFID-partners uitbreiden, kunnen onze klanten zelf kiezen welke RFID-oplossing het best bij hun behoeften past."

De oplossing van Intel en SAP omvat ook mySAP Supply Chain Management, waarmee ook de toeleveringsketen klaar is voor RFID. Dit betekent een betere integratie van partnerapparatuur en apparatuurbeheer door partners, certificatie voor standaard Physical Markup Language-berichten van RFID-apparaten en een compositieplatform op basis van SAP NetWeaver dat eenvoudig is te koppelen aan het tool dat de partner gebruikt voor apparaatbeheer. Dit platform heeft de 'look and feel' van een SAP oplossing. Intel levert een standaardarchitectuur waarmee gebruikers RFID-apparaten direct kunnen integreren in de bedrijfsoplossingen van SAP. Daarnaast biedt Intel gebruikers toegang tot zijn RFID Lab in Munchen en biedt het bedrijf ondersteuning vanuit zijn Intel Solution Service-organisatie.

Over Intel
Intel, de grootste chipmaker ter wereld, is tevens toonaangevend fabrikant van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de high-tech industrie, retail, overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 26.150 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 88.200. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.