Tulip Computers NV
PERSBERICHT

PRESENTATIE VAN TULIP'S E-GO LIFESTYLE NOTEBOOK OP CeBIT

Amersfoort, 11 maart 2005

Tulip Distribution International Holding B.V. (TDIH) presenteert het eerste prototype van
's werelds eerste lifestyle notebook, de Tulip E-Go op de CeBIT in Hannover.

Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan design en personaliasering van producten, ontwikkelde Tulip de E-Go, het eerste lifestyle notebook. Het betreft een kwaliteitsproduct dat onderscheidend is door het oorspronkelijke design, en tevens een hoogwaardige en "Easy Going" uitstraling heeft. Door gebruik te maken van verwisselbare covers heeft de gebruiker de mogelijkheid de uitstraling aan te passen aan zijn individuele wensen en stemming.

Voor de E-Go wordt gebruik gemaakt van een geregistreerde productietechniek, genaamd EXO, van Inclosia Solutions. Deze techniek maakt het mogelijk design in de vorm van leder en andere materialen toe te voegen aan hoogwaardige ICT producten. Een voorproefje hiervan zijn een zestal op de beurs gepresenteerde lifestyle notebooks in bedrukte stoffen en lederen versies, welke beschikbaar zullen zijn vanaf oktober 2005. Doelstelling is de productlijn verder uit te breiden met verwisselbare en persoonlijke covers, alsmede accessoires die passen in de lifestyle benadering waaronder tassen en een muis.

De E-Go is een kwaliteitsproduct dat een eigentijdse uitstraling heeft en zich onderscheid door haar vormgeving. Er is gebruik gemaakt van de laatste mobiele technologie waarbij functionaliteit en toepasbaarheid tegemoet komen aan de wensen van de veeleisende gebruiker. Naast gebruik van kwalitatief hoogwaardige componenten, biedt de E-Go middels speciale functietoetsen de mogelijkheid tot directe toegang van diensten waaronder UMTS, televisie, verbinding met download sites voor film en muziek en webcam toepassingen. Naast deze mogelijkheden biedt de E-Go de Firstware applicatie van Phoenix. Dit biedt een op het moederbord geïntegreerde mogelijkheid van herstel van verloren gegevens middels een dynamisch en beveiligd back-up systeem en biedt eenvoudig toegang tot e-mail en het adressenboek. De Firstware applicatie werkt zonder ondersteuning van een Windows® besturingssysteem waardoor de E-Go kan worden gebruikt als PDA.

Tulip en TDIH hebben het E-Go project ontwikkeld in samenwerking met diverse ondernemingen waaronder Inclosia Solutions, een onderdeel van Dow Chemical Company, Van Berlo Studio's en Marcel van Galen Design. Teneinde de ontwikkeling van deze niche markt te versnellen is in 2004
E-Go BV opgericht. Alle ontwikkelingen met betrekking tot de E-Go zullen hierin worden ondergebracht. In E-Go BV participeren TDIH voor 20%, Tulip Computers voor 26% alsmede privé investeerders.

Voor Tulip Computers betekent de introductie van het E-Go lifestyle notebook dat, naast rendement op de participatie in E-Go BV, een verdere invulling wordt gegeven aan de strategie, inkomsten te verwerven uit licenties die samenhangen met de wereldwijde verkoop van producten en diensten onder merken die eigendom zijn van Tulip Computers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.482
Fax: 033 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com

---- --