Politie Gelderland-Zuid

Aangifte op afspraak nu sneller geregeld

Regio 11-03-2005 - (09)

Als u aangifte wilt doen en de politie belt, dan krijgt u direct te horen wanneer u kunt komen. Sinds twee weken hebben personen die een afspraak maken om aangifte te doen, sneller duidelijkheid over wanneer de politie de aangifte opneemt. Medewerkers van de afdeling publieksservice (0900-8844) maken nu direct de afspraak voor het politieteam waar de aangifte wordt opgenomen.

Het servicecentrum beheert sinds kort alle agendas van de politieteams in de regio Gelderland-Zuid (gebied van Millingen a/d Rijn tot Culemborg).Hierdoor kunt u met één telefoontje een afspraak maken. Doorverbinden of teruggebeld worden behoort tot de verleden tijd. Deze verbeterde service geeft u meer duidelijkheid en betekent tijdwinst voor de politie. Sinds januari is deze nieuwe manier van werken getest in het politiedistrict Stad Nijmegen. Gefaseerd zijn de districten De Waarden en Tweestromenland overgegaan. Dat beviel zo goed dat deze werkwijze nu regiobreed is ingevoerd.

Voorheen verbond een medewerker van het servicecentrum u tijdens kantooruren door met het politieteam bij u in de buurt. Een medewerker van het politieteam maakte dan de afspraak.

Buiten kantooruren werd uw naam en telefoonnummer genoteerd en werd u de volgende dag teruggebeld voor het maken van een afspraak. Nu gaat dat dus rechtstreeks.

Aangifte doen "op afspraak" is sinds 2004 al mogelijk. Daarmee beoogt de politie u meer service te verlenen. Als u aangifte wilt doen dan belt u met het servicenummer 0900-8844. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor het moment dat het u het beste uitkomt. Dat voorkomt dat u moet wachten aan de balie van het politiebureau. Omdat tijd voor uw aangifte wordt ingepland kan er meer aandacht aan besteed worden. Komt u zonder afspraak aan het bureau om aangifte te doen, dan loopt u het risico dat u moet wachten. Het is handig om dat te voorkomen en een afspraak te maken. Aangifte doen heeft natuurlijk niets te maken met noodsituaties. In noodgevallen komt de politie altijd direct ter plaatse.

Aangifte doen? Bel 0900-8844. Eén keer bellen is voldoende.

Inmiddels is het voor een aantal zaken mogelijk om aangifte via internet te doen. Meer informatie hierover vindt u op www.politie.nl/gelderland-zuid onder Internetaangifte.