Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 11-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Zwaar onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart werd een automobilist aangehouden die duidelijk teveel had gedronken.

Rond 01.55 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de weg rijden. Hij kreeg op de Graaf Janlaan een stopteken. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 49-jarige man uit Amersfoort, beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

In een ophoudkamer in het politiebureau weigerde hij aanvankelijk in een ophoudruimte plaats te nemen. Toen hij dat wel deed, sloeg hij enkele malen met zijn hoofd tegen de muur, maar nam vervolgens plaats.

Na enkele minuten bleek de man niet meer aanspreekbaar en niet in staat een ademanalyse af te leggen. Daarom werd ter bepaling van het alcoholgehalte bloed bij hem afgenomen. Tevens werd hij door een arts onderzocht. Die vond het verstandig de man in een ziekenhuis onder te brengen. Daarop werd hij naar een ziekenhuis overgebracht en is daar opgenomen.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op donderdag 10 maart heeft de politie van 15.45 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Utrechtseweg gehouden. Acht automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden en vier omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op donderdag 10 maart werd een meisje betrapt op winkeldiefstal.

Rond 16.15 uur ging het alarm van een beveiligingspoortje van een winkel aan de Utrechtsestraat af toen een 17-jarig meisje uit Soest de winkel verliet. Zij werd staande gehouden door een personeelslid. Zij had een tas met daarin een kledingstuk beiden niet afgerekend. Vervolgens verklaarde ze ook nog een truitje onder haar jas aan te hebben die ze niet had betaald. De verdachte werd even later overgedragen aan de politie.

Bij haar fouillering in het politiebureau bleek dat zij tevens twee stuks ondergoed had gestolen. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Op donderdag 10 maart raakte een vrouw gewond bij een ongeval.

Rond 13.50 uur reed een 67-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets op de Balladelaan over metalen platen, die daar lagen voor het zware werkverkeer. Doordat de platen glad waren, kwam zij ten val en brak vermoedelijk een arm. Zij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Alerte buurtbewoners houden auto-inbreker aan

AMERSFOORT Op woensdagochtend 9 maart rond 04.00 uur is een 19-jarige man uit Amersfoort door omwonenden aangehouden op verdenking van inbraak in vier autos in een parkeergarage aan de Emiclaerhof.

Een 54-jarige bewoner werd wakker door een klap en keek uit zijn raam. Hij zag dat een man bij zijn auto stond en vervolgens in zijn auto inbrak. De man belde direct de politie. Terwijl zijn echtgenote post vatte bij het raam om zicht te houden op de gebeurtenissen, ging de man geassisteerd door een 62-jarige buurman naar de verdachte toe. Zij hielden de man aan.

Kort daarna kwam politie en namen de agenten de verdachte over van de buurtbewoners en brachten hem naar het bureau. Na controle in de parkeergarage bleek bij vier autos een poging te zijn gedaan om in te breken. De verdachte is in verzekerde bewaring genomen en heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd.