Ingezonden persbericht

Persbericht

HaaglandenKliniek opent op feestelijke wijze haar nieuwe pand aan Koninginnegracht

Den Haag, 11 maart 2005 HaaglandenKliniek, de privé-kliniek van ziekenhuis MCH, heeft gisteravond op feestelijke wijze de deuren geopend van haar nieuwe onderkomen aan de Koninginnegracht 94-95 in Den Haag. De openingsceremonie stond in het teken van ondernemerschap in de zorg , een thema dat MCH én HaaglandenKliniek aan het hart ligt. Tijdens de ceremonie werden eveneens de resultaten gepresenteerd van een enquête onder 250 (potentiële) cliënten over de voors en tegens van ooglaseren. De resultaten bevestigen vooral dat perceptie en werkelijkheid soms ver uit elkaar liggen. De bijeenkomst bereikte een bruisend hoogtepunt toen burgemeester Deetman om 17.45 uur het pand officieel opende met het ontkurken van een acht meter hoge champagnefles voor het pand van de kliniek.

Nick Bosch van Rosenthal, directeur van HaaglandenKliniek over de officiële opening: We hebben lang toegeleefd naar deze dag. Er is ongelooflijk veel werk verzet door veel mensen en het resultaat is daar ook naar: een prachtig gerenoveerd pand, voorzien van alle moderne faciliteiten die je mag verwachten van een privé-kliniek die kwaliteit en service als hoogste prioriteit heeft.

De ruimte en flexibiliteit die de nieuwe locatie biedt stelde HaaglandenKliniek in staat haar diensten uit te breiden. Naast het bestaande ooglaser centrum en cosmetisch centrum, werden onlangs een huidlasercentrum (o.a. ontharingsbehandelingen d.m.v.de Lightsheer laser) en een tandheelkundig centrum (implantologie, volwassenen orthodontie en mondhygiëne) geopend. De diversificatie van onze diensten lag met de verhuizing naar de Koninginnegracht voor de hand: de nieuwe centra vormen een mooie aanvulling op de bestaande services en bieden onze cliënten nog meer keuze , vertelt Bosch van Rosenthal.

De keuze voor het thema van de openingsceremonie, het ondernemende ziekenhuis , was voor HaaglandenKliniek voor de hand liggend. Bosch van Rosenthal legt uit: De ontstaansgeschiedenis van HaaglandenKliniek is direct gelieerd aan het ondernemerschap van MCH. Met de oprichting van een eigen privé-kliniek anticipeerde MCH als één van de eerste Nederlandse ziekenhuizen op de marktwerking in de zorg. Voor HaaglandenKliniek zelf is ondernemen natuurlijk ook aan de orde van de dag, wij moeten net als elke andere onderneming een eigen plek verwerven en behouden in de markt.

Tijdens de opening werden ook de resultaten gepresenteerd van een enquête gehouden onder 250 (potentiële) cliënten naar de voors en tegens van ooglaseren. De belangrijkste conclusie die HaaglandenKliniek trekt uit de resultaten is dat er vaak een groot verschil bestaat tussen de perceptie van de ondervraagden en de werkelijkheid. Zo heeft men angst voor pijn bij behandeling, maakt men zich zorgen over eventuele complicaties en risico s, en is men onzeker over de lange termijn effecten. Bosch van Rosenthal: Deze zorgen blijken echter niet helemaal overeen te komen met de werkelijkheid. Zo vormt bijvoorbeeld het dragen van contactlenzen een groter risico voor de ogen dan een ooglaserbehandeling. De behandeling zelf is pijnloos en negatieve effecten op de lange termijn zijn in de literatuur nog nooit beschreven. Ik kan mij echter wel goed voorstellen dat mensen zich toch zorgen maken over een ooglaserbehandeling. Je hebt tenslotte maar één paar ogen en daar wil je geen risico s mee nemen. Veel van de zorgen en twijfels van onze cliënten blijken te verdwijnen door uitgebreide voorlichting en persoonlijke begeleiding te geven. Verder helpt het natuurlijk dat we als kwaliteitskliniek uitstekende medische resultaten behalen.

Over HaaglandenKliniek

HaaglandenKliniek is de privé-kliniek van MCH. HaaglandenKliniek bestaat uit een ooglasercentrum (ooglaserbehandelingen en lensimplantaten), een cosmetisch centrum (esthetische chirurgie), een huidlasercentrum (o.a. laserontharing d.m.v. de Lightsheer -laser en spataderbehandelingen) en een tandheelkundig centrum (implantologie, volwassenen orthodontie en mondhygiëne). HaaglandenKliniek is een erkend Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC). Ingrepen worden door deskundige en ervaren medisch specialisten uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne en geavanceerde apparatuur. De kliniek stelt persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens als na de behandeling centraal. Meer informatie over HaaglandenKliniek is verkrijgbaar via telefoonnummer 0800-330 40 50 en op de website www.HaaglandenKliniek.nl.