Ingezonden persbericht

Persbericht

debis AirFinance / Morningstar Systems winnaars van de
VIP Applicatie van het Jaar 2004

Noordwijk /Heerhugowaard - 10 maart 2005 - Tijdens het VIP Gala 2005 in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk zijn de jaarlijkse Awards voor de VIP Applicatie van het Jaar 2004 uitgereikt. Onder grote belangstelling werd de lezersprijs door hoofdredacteur John de Waard uitgereikt aan debis Air Finance en de editor's choice aan Zorgcombinatie Zwolle. Daarnaast zijn dit jaar twee eervolle vermeldingen toegekend aan Boon Edam en Tactus, instelling voor verslavingszorg.

VIP Applicatie van het jaar 2004: Lezersprijs voor debis AirFinance
"Het fenomeen enterprise content management heeft nog maar nauwelijks zijn intrede gedaan, maar desalniettemin heeft debis AirFinance er met de implementatie van de Worksite-toepassing op een aansprekende en indrukwekkende wijze invulling aan gegeven", stelde het juryrapport. "De meerderheid van de lezers van VIP vakblad voor documentmanagement heeft deze applicatie, gerealiseerd met partner Morningstar Systems, gekozen tot applicatie van het jaar 2004."
debis AirFinance is een leasemaatschappij voor vliegtuigen. Alle informatie, communicatie en documentatie die met het leasen van een vliegtuig gepaard gaat, moet inzichtelijk zijn per klant en per vliegtuig. Dankzij het door Morningstar Systems geïmplementeerde documentmanagement systeem Worksite van Interwoven, heeft debis AirFinance het informatiemanagement nu volledig onder controle.

Editor's Choice voor Zorgcombinatie Zwolle
"Procesoptimalisatie in de zorg - met name door optimale ondersteuning van ICT - moet ertoe leiden dat meer tijd en aandacht kan worden besteed aan de kerncompetentie, de zorgverlening zelf", is de motivatie van de redactie van haar keuze. "De toepassing op het gebied van business process management bij Zorgcombinatie Zwolle heeft aangetoond dat een nieuwe generatie van ICT-hulpmiddelen zich heeft aangediend en daadwerkelijk tot die gevraagde doelstelling van procesoptimalisatie kan leiden. In een op dit gebied toch redelijk traditionele omgeving als de zorgsector verdient dit respect. Dat is mede de doorslaggevende reden geweest dat de redactie de toepassing bij Zorgcombinatie Zwolle met partner Pallas Athena heeft gehonoreerd met de Editor's Choice."

Eervolle vermeldingen voor Boon Edam en Tactus, instelling voor verslavingszorg
Boon Edam kreeg een eervolle vermelding voor de wijze waarop het bedrijf er met haar partners FileNet en CAD & Company in is geslaagd een totaal geïntegreerde 3D-productie-infrastructuur met alle specifieke technische wensen en eisen te koppelen aan een elektronische documentmanagement omgeving. "Inclusief business process management functionaliteiten - en dat heeft de redactie ertoe bewogen deze toepassing te honoreren met een eervolle vermelding."
Die eervolle vermelding was er ook voor Tactus, instelling voor verslavingszorg. "Het vooruitstrevende gebruik van de modernste ICT hulpmiddelen - zoals een rich internet application - om een diepgeworteld sociaal probleem als alcoholmisbruik adequaat en in een vroegtijdig stadium optimaal te kunnen behandelen, was voor de redactie van VIP vakblad voor documentmanagement aanleiding om Tactus, instelling voor verslavingszorg samen met leverancier te honoreren met een eervolle vermelding."

Voor de verkiezing van de VIP Applicatie van het Jaar 2004 Awards waren veertien bedrijven genomineerd. Zowel de vertegenwoordigers van de winnende bedrijven als van de leveranciers / implementatiepartners ontvingen ook dit jaar weer een plaquette.

F&G Publishing, Postbus 1245, 1700 BE Heerhugowaard.
Telefoon: 072-5762888 - Fax: 072-5762889 - E-mail: info@fngpubli.com.

Over F&G Publishing
F&G Publishing geeft (hand)boeken, vaktijdschriften, nieuwsbrieven en interactieve media uit. Dit doet zij op de volgende gebieden: customer contact (call centers en CRM) en ICT (documentmanagement en kennismanagement). Bekende titels: VIP vakblad voor documentmanagement en Customer Contact Magazine (CCM). F&G Publishing heeft naast haar eigen website, www.fngpubli.com, ook internetplatforms binnen specifieke vakgebieden: www.ccmonline.nl en www.viponline.nl.

Voor redactionele informatie en/of fotografie:
Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661,
e-mail: VIP@influx-pr.com, website: http://www.influx-pr.com