Ingezonden persbericht


McAfee opgenomen in Gartner's Leader Quadrant

Prestigieus 'Magic Quadrant' rapport beoordeelt systemen van McAfee op visie en praktisch prestatievermogen

Amsterdam, 11 maart 2005 -- McAfee, Inc. (NYSE: MFE), pionier en wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, is opgenomen in het Leader Quadrant van een van de invloedrijke Gartner 'Magic Quadrant' evaluatierapporten. ("Magic Quadrant for Enterprise Antivirus, January 2005: Vendors Must Address New Malicious Code Threats," door Arabella Hallawell, 22 februari 2005.) In dit rapport worden zes leveranciers van beveiligingssystemen beoordeeld aan de hand van een set vaste criteria, waaronder volledigheid van visie en praktisch prestatievermogen. Producenten die een plaats krijgen in het Leader Quadrant, doen het volgens de definities van Gartner niet alleen goed wat betreft actueel functioneren, ze hebben ook een duidelijke visie op de richting waarin de markt zich ontwikkelt en houden zich actief bezig met het opbouwen van de competentie die nodig is om hun leidende marktpositie ook in de toekomst te behouden.

Volgens het rapport is de traditionele methodiek van 'vingerafdruk'-detectie niet langer voldoende om effectieve bescherming te bieden tegen virusaanvallen en andere vormen van kwaadwillende code. Gebruik van functionaliteit zoals die voorkomt in personal firewall- en desktop intrusion prevention-systemen wordt steeds noodzakelijker, net als doelmatige bescherming tegen spyware.

"Wij zijn trots op onze klassering in het Gartner Leader Quadrant voor producenten van zakelijke anti-virusoplossingen," zegt Gene Hodges, president van McAfee. "De markt heeft zich duidelijk ontwikkeld in een richting die verdergaat dan de traditionele detectie- en bestrijdingsmodellen en voor mij betekent deze positieve beoordeling door Gartner een bevestiging van ons vermogen tot innovatie, leiderschap en engagement bij het streven naar complete beveiligingssystemen die voldoen aan de strenge zakelijke eisen van onze klanten."

In het Gartner 'Magic Quadrant' rapport worden alle onderzochte bedrijven beoordeeld op strategische oriëntatie, concrete beschermingscapaciteit, service en support, naamsbekendheid, praktisch prestatievermogen en marktpositie. De bedrijven die worden besproken, moeten in staat zijn grote, internationale ondernemingen te bedienen en verschillende platformlagen kunnen verzorgen - individuele computers, fileservers, interne e-mailservers en SMTP.

McAfee voldoet aan die voorwaarden. Het bedrijf levert complete, meerlagige anti-virusbeveiligingssystemen voor computers, file- en e-mailservers en internet-gateways voor externe en draadloze apparatuur. McAfee VirusScan(R) Enterprise 8.0i is een combinatie van geavanceerde anti-virustechnologie en elementen van intrusion prevention- en firewall-technologieën voor PC en server in één geïntegreerde beveiligingsoplossing. McAfee Anti-Spyware Enterprise is naadloos te integreren met McAfee VirusScan Enterprise, waardoor een extra beschermingslaag wordt opgebouwd tegen het steeds verder om zich heen grijpende probleem van spyware en andere ongewenste programmatuur. Het is een oplossing die eenvoudig te implementeren is en centraal, op één console, kan worden beheerd met behulp van het uiterst schaalbare McAfee(R) ePolicy Orchestrator(R) (ePO(TM)) voor de grote onderneming en McAfee(R) ProtectionPilot(TM) voor het midden- en kleinbedrijf.

Het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is auteursrechtelijk beschermd en wordt gebruikt met toestemming van Gartner, Inc. Het kwadrant is een grafische weergave van een markt gedurende een bepaalde periode. Het laat zien in welke mate leveranciers van bepaalde producten voldoen aan marktcriteria zoals opgesteld door Gartner. Gartner doet geen aanbevelingen over leveranciers, producten of services in het Magic Quadrant, noch adviseert het technologiegebruikers om alleen leveranciers in het kwadrant Leaders te kiezen. Het Magic Quadrant is louter bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke richtlijn voor praktisch handelen. Gartner verleent geen enkele expliciete of impliciete garantie met betrekking tot de onderzochte producten, ook niet ten aanzien van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., wereldleider in Intrusion Prevention en Risk Management solutions, gevestigd in Santa Clara, California, levert in de praktijk bewezen producten en diensten voor computerbeveiliging die een doelmatig evenwicht tot stand brengen tussen de vaak tegenstrijdige bedrijfs- en beveiligingsprioriteiten. Deze producten en diensten komen tot stand op basis van een zeer gedegen expertise op het gebied van effectieve beveiliging die commerciële ondernemingen, overheidsinstanties en privé-gebruikers in staat stelt cyber-aanvallen af te slaan, down-time te voorkomen en de veiligheid van systemen en netwerken voortdurend te bewaken en te verbeteren. Een totaal concept van risicobeheer dat de geruststellende zekerheid geeft van volledige veiligheid. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com

Karin Schop
Account Executive
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304347
Mobile: + 31 6 15071702
Fax: +31 20 5304331
E-mail: karins@text100.nl
URL: www.text100.nl