Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Datum: 11 maart 2005

(

Sassenheim Verkeersongeval
Donderdag 10 maart omstreeks 19.15 uur vond op de kruising Parklaan/J.P. Gouverneurlaan een verkeersongeval plaats. Een 5-jarige fietser uit Sassenheim reed over de J.P. Gouverneurlaan en stak de Parklaan over met zijn moeder. Op de kruising werd hij aangereden door een auto. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verkeersongeval
Donderdag 10 maart omstreeks 23.00 uur vond op de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Marnixstraat een verkeersongeval plaats. Een 44-jarige automobilist uit Leiden reed vanaf de Marnixstraat de Willem de Zwijgerlaan op om rechtdoor over te steken. Hij verleende geen voorrang een 62-jarige automobilist uit Leiderdorp die over de Willem de Zwijgerlaan reed in de richting van Leiderdorp. Op de kruising ontstond tussen de twee een aanrijding. De Leidenaar werd met nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Rijden onder invloed
De politie heeft op vrijdag 11 maart omstreeks 00.45 uur een 51-jarige bromfietser uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een getuige zag de bromfietser op het fietspad van de Stevenshofdreef liggen onder zijn voertuig. De bromfietser bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 870 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding na winkeldiefstal
De politie heeft op donderdag 10 maart een 42-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had enkele kledingstukken weggenomen uit een warenhuis aan de Agnietenstraat. De man werd betrapt toen het winkelalarm afging. Een beveiligingsmedewerker sprak de man aan, maar deze zette het op een lopen en ging er vandoor met zijn fiets. De man kon op de Sint Antoniestraat worden aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft op donderdag 10 maart een hennepkwekerij aan de Lopikerweg aangetroffen en ontmanteld. De politie had een anonieme tip ontvangen over de kwekerij. In een stal achter de woning stonden ruim 300 jonge stekken. In een andere ruimte werd een tweede kwekerij opgezet. In deze ruimte trof de politie een aantal assimilatielampen en andere goederen aan. De politie heeft de goederen en planten in beslaggenomen om te laten vernietigen. De politie hield de bewoners van de woning aan.

--- einde berichten ---
---

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --