Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht 11-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Teveel op

ZEIST In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart bleek een automobilist veel te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen een automobilist door Zeist rijden. Hij viel op doordat hij slingerend reed en meerdere malen een stoeprandje raakte. Op de Waterigeweg werd de automobilist, een 23-jarige man uit Austerlitz, aan de kant gezet. Hij verkeerde kennelijk onder invloed van alcohol en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 665 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontrole

BUNNIK De politie heeft op donderdag 10 maart een verkeerscontrole op de Schoudermantel gehouden.

Van 980 autos werd met de radar de snelheid vastgelegd en werden 27 overtredingen geconstateerd. Deze automobilisten krijgen binnenkort hun bekeuring thuis. Tevens kregen negen automobilisten ter plaatse een bekeuring omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten, drie omdat zij te hard reden en één omdat hij niet handenvrij belde.

Vernieling

ZEIST Op donderdag 10 maart werden twee jongens aangehouden voor vernieling.

Rond 14.45 uur zagen politiemensen dat twee jongens op De Dreef een fiets aan het vernielen waren. Het tweetal, jongens van 14 jaar uit Soest en Den Dolder, werd aangehouden.

Bij hun verhoor bekende het tweetal de vernieling. Tegen hen is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.