Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/03/05)

OOSTERHOUT NB, 11 maart 2005

Reeks brandjes in Oosterhoutse binnenstad; politie zoekt getuigen

OOSTERHOUT: De politie in Oosterhout kreeg donderdag 10 maart omstreeks 23.45 uur de melding dat bij een delicatessenzaak op de hoek De Wijnsteker / Keiweg een luifel in brand was gestoken. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval te zijn. Tijdens het onderzoek ter plaatse werden de politiemensen doorgestuurd naar de Markt, waar de luifel van een restaurant in brand bleek te staan. De eigenaar en een bezoeker van een nabij gelegen horecagelegenheid hadden het brandje geblust. Daarna moesten de politiemensen naar het Waterlooplein waar de luifel van een restaurant/café in brand bleek te staan. Vervolgens kregen ze de melding van een brandende boedelbak in het Torenkwartier en tot slot ging in de Sperwerstraat een bouwcontainer in vlammen op. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. De politie heeft een onderzoek in de omgeving van de diverse locaties ingesteld, maar wist geen verdachten aan te houden. Wel controleerde de politie twee mannen die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement, maar nergens bleek uit dat de twee verantwoordelijk waren voor de brandstichtingen. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.

Buurman verjaagt woninginbrekers

WAALWIJK: Donderdag 10 maart tussen 20.10 uur en 20.40 uur probeerden vier mannen in te breken in een woning in de Poelruitstraat. Via het platdak wisten twee mannen bij een ruit op de eerste etage te komen, die ze vervolgens vernielden. De twee andere mannen bleven op de uitkijk staan. Vermoedelijk zijn de mannen gestoord door een buurman die gestommel hoorde en een kijkje ging nemen. De vier gingen er te voet vandoor in de richting van de Averuitstraat. Uit de woning werd niks weggenomen.

Auto weg na woninginbraak

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 10 maart op vrijdag 11 maart is ingebroken in een woning in de Heer Hadewijnstraat. Er bleken gaten te zijn geboord in een raam aan de voorzijde van de woning, waarna het raam geopend kon worden. Uit de woning werd een leren jas, met daarin onder andere autosleutels weggenomen. Vervolgens verdween ook de auto, die voor het huis stond. Het betreft een donkergrijze Renault Laguna, met het kenteken 14-LP-JN.

Inbraak in twee horecagelegenheden

GEERTRUIDENBERG: In de vroege ochtend van 11 maart, rond 05.55 uur, kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een hotel en in een café in de Brandestraat. Ter plaatse bleek dat in het café daadwerkelijk was ingebroken. Er was een ruitje vernield om binnen te komen. Uit het café werd geprobeerd een tas met daarin een doos snoepgoed en een aantal flessen drank en geld, afkomstig uit de kassalade en een gokkast weg te nemen. Een getuige betrapte de inbrekers echter en wist de tas te bemachtigen.
Bij het hotel is het bij een poging tot inbraak gebleven. Wel werd geprobeerd het slot van een deur te forceren.
De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraak

MADE: Tussen woensdag 9 maart 18.00 uur en donderdag 10 maart 22.00 uur is ingebroken in een woning in de Dahliastraat. De inbreker of inbrekers klommen aan de achterzijde van de woning op een plat dak en vernielden een raam op de bovenverdieping van de woning. Uit de woning werden onder andere een computer en een MP3-speler weggenomen.

Politie houdt snelheidscontroles

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag 10 maart in de Sint Antoniusstraat en op de Statendamweg snelheidscontroles. In de Sint Antoniusstraat (maximumsnelheid 50 km/uur) reden tussen 10.15 uur en 11.45 uur 21 van de 1043 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur.
Op de Statendamweg (maximumsnelheid 50 km/uur) controleerde de politie tussen 12.10 uur en 13.40 uur 662 passanten, van wie er 70 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTEIND / RIJEN: De politie hield donderdag 10 maart
verkeerscontroles in de Heistraat in Oosteind en in de Schorsstraat in Rijen.
In de Heistraat kregen drie automobilisten een bekeuring voor niet-handsfree bellen. In de Schorsstraat ging één automobilist op de bon voor rijden in een geslotenverklaring.

DONGEN: De politie hield donderdag 10 maart een roodlichtcontrole in de Steenstraat. Daarbij schreef de politie vijf bekeuringen uit.

DONGEN: De politie hield vrijdag 11 maart een verkeerscontrole op de Goselinglaan. Daarbij kregen twee automobilisten een bekeuring, omdat ze hun autogordel niet om hadden.

TERHEIJDEN: Tijdens een verkeerscontrole op donderdag 10 maart had de politie op de Zeggelaan een plek ingericht waar bromfietsers onder andere op vermogen konden worden gecontroleerd. Politieagenten op de motor haalden bromfietsers op en brachten ze naar de controleplek, waar ze onder andere op de rollentestbank moesten. De politie maakte in totaal 29 keer proces-verbaal op, voor diverse feiten waaronder het overtreden van de maximumsnelheid en technische mankementen.

Auteur: Leonie van Ooijen