Dienstenbond CNV

ING breekt CAO-overleg af!!!!
11-03-2005

Op woensdag 9 maart 2005 hebben vakbonden en uw werkgever ING overleg gehad om te komen tot een nieuwe CAO. Er stond veel op de agenda echter we zijn niet verder gekomen dan uitgebreid stilstaan bij het pensioendossier. Uiteindelijk wilde ING niet verder onderhandelen omdat er geen uitzicht was op een afspraak rondom het pensioendossier.

ING stelde voor dat er een pensioenbijdrage van de werknemer komt. Dat er van de totale pensioenlast maar 2/3 wordt geïnvesteerd in een nieuwe pensioenregeling en levensloopregeling. De overige 1/3 kan dan beschikbaar komen voor andere arbeidsvoorwaarden. Als idee stelde ING voor dit te investeren in employability, een investering in mensen.

Korte conclusie en reactie CNV Dienstenbond

ING wil de totale pensioenlast met 1/3 verminderen. Daarnaast extra inkomsten vergaren uit een werknemersbijdrage. En als doekje voor het bloeden investeren in employability. Dit laatste voelt niet goed omdat bij de presentatie van de heer Zegering Hadders was komen vast te staan dat de managers bij ING onvoldoende het opleidingsbudget hadden benut. In zijn ogen is dat geen goede ontwikkeling.

Voor CNV Dienstenbond is het onverteerbaar dat er pensioengelden overgeheveld worden naar budgetten die niet worden benut. Ondanks dat wij employability bijzonder belangrijk vinden en daarvoor ook inzet hebben geformuleerd. Deze inzet is er juist op gericht dat nu eens duidelijk wordt welke (scholings)budgetten er zijn. Dat die budgetten nu eens eindelijk benut gaan worden. Zodat de afspraken gemaakt in een POP kunnen worden uitgevoerd. En vervolgens dat managers er ook op toezien dat afspraken worden nagekomen en stimuleren dat budgetten worden benut.

Wij kunnen dus niet mee gaan in een afspraak dat er nog meer geld beschikbaar komt voor employability terwijl de huidige budgetten niet worden opgemaakt.

Reactie bonden op het voorstel van ING

Vakbonden waren bereid om met hun achterban te gaan overleggen over een bijdrage in de pensioenpremie overeenkomstig een model zoals ING bij de vorige CAO had voorgesteld. Vervolgens is dat model een aanbeveling geworden vanuit de pensioenstudie bij ING. Daarbij stelden vakbonden de voorwaarde dat de gehele huidige pensioenlast wordt geïnvesteerd in de nieuwe pensioenregeling en levensloopregeling ingaande januari 2006. Dit laatste was voor ING onverteerbaar, waarop ING het overleg afbrak en de vervolgdatum van 15 maart 2004 ook annuleerde.

U ziet er staat weer een belangrijke en spannende tijd voor de deur. Binnenkort zal u van ons horen hoe we daar mee om zullen gaan.

Voor nadere informatie over uw CAO kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl).