MKB-Nederland

11-03-2005
Plannen lastenverlichting toetsen aan praktijk
(Persbericht)

MKB-Nederland wil dat de commissie Stevens de nieuwe kabinetsvoorstellen voor administratieve lastenverlichting gaat toetsen op de praktische waarde voor het midden- en kleinbedrijf. In deze commissie zitten uitsluitend ondernemers. Vandaag besluit de ministerraad over de plannen voor lastenverlichting van minister Zalm en staatssecretaris Van Gennip.

MKB-Nederland is verheugd dat de bewindslieden de afgelopen weken hebben ingespeeld op de voorstellen die MKB-Nederland hen heeft aangedragen. De nieuwe ronde administratieve lastenverlichting richt zich met name op het midden- en kleinbedrijf. Dit in tegenstelling tot de maatregelen uit de eerste ronde van maart vorig jaar, waarvan vooral het grootbedrijf heeft kunnen profiteren.

De ondernemersorganisatie prijst het kabinet voor de extra aandacht die het nu heeft voor het mkb. Zij plaatst wel kanttekeningen bij de manier waarop de huidige voorstellen tot stand zijn gekomen. Het uitgangspunt was niet waar ondernemers last van hebben, maar wat de overheid kan missen. Dit kan er toe leiden dat administratieve lasten verminderen, zonder dat ondernemers het merken.

adm lasten voorst Zalm maart 05.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |