Ingezonden persbericht

Aan: de redactie binnenland / politiek / Europa
Van: Jonge Socialisten in de PvdA
Onderwerp: Jonge Socialisten stemmen voor Europese Grondwet
Datum: 11 maart 2005

----------

Jonge Socialisten stemmen voor Europese Grondwet

LEDEN PVDA-JONGEREN SPREKEN ZICH UIT IN RAADPLEGING

De leden van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) hebben zich in een ledenraadpleging uitgesproken voor het Europees Grondwettelijk Verdrag. In aanloop van het landelijke referendum dat op 1 juni aanstaande wordt georganiseerd, organiseerde de PvdA-jongerenorganisatie voor het eerst in haar geschiedenis een ledenraadpleging.

Voorafgaande aan de ledenraadpleging zijn er verschillende debatten in het land georganiseerd, waarin de JS-leden met elkaar en met uitgesproken voor- en tegenstanders van gedachte konden wisselen. "Het is een goede zaak dat dit soort belangrijke standpunten breed gedragen worden binnen de organisatie", stelt JS-voorziter Remy Wilshaus.

Met een opkomst van 18% stemden 64,6 % van de JS-leden voor de grondwet; 23,7% stemde tegen. De opkomst is hoog genoeg om de uitslag te respecteren, maar laat zien dat het belangrijk is dat in aanloop naar het referendum zoveel mogelijk jongeren, ook binnen onze eigen organisatie, verder bij deze discussie worden betrokken. Wilshaus: "Wij willen de opkomst onder jongeren bevorderen! De JS zegt: stem voor. De Europese Grondwet is een stap vooruit!"

----------



Ingezonden persbericht