Politie Limburg-Noord


Politie onderzoekt poging diefstal met geweld
Datum: 11-03-2005

Tijd bericht: 16:50

Plaats: Oostrum

De politie onderzoekt een poging tot diefstal met geweld die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag op de Witte Vennenweg. Daarbij is het slachtoffer, een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Richen, gewond geraakt.

De chauffeur wilde even voor 2:00 uur gaan slapen in de cabine van de vrachtwagen en voelde dat de vrachtwagen een beetje schommelde. Hij keek vanuit de cabine in de spiegels en zag iemand bij de oplegger staan. De chauffeur stapte uit en pakte de verdachte vast. Op dat moment kreeg hij vanachter een klap van iemand anders en hij werd met een scherp voorwerp in zijn arm gesneden. Vervolgens zijn de twee verdachten weggerend en met gedoofde lichten in een auto gevlucht. De chauffeur is door een dokter aan zijn verwondingen behandeld.

Het signalement van de man die het slachtoffer vastpakte luidt: licht getinte huidskleur, ongeveer 1.75 m. groot, 30/40 jaar oud, korte haren en hij droeg donkere kleding. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).