Politie Zeeland


---

O-1355-2005 Aanrijding Westerscheldetunnel
Omstreeks 10.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel.
Een 63-jarige automobilist uit Borssele reed onder een slagboom door toen deze plotseling sloot. De boom kwam terecht op de voorruit van de auto van de man. De t-tag, die de man in zijn auto had, was, volgens de medewerkers van de Westerscheldetunnel, niet bestemd voor een auto met een aanhanger, en deze had de automobilist nou net achter zijn auto hangen. (Ook zou het verkeerslicht nog op rood hebben gestaan toen de man door wilde rijden)

O-1356-2005 Brand in afvalcontainer, Krabbendijke
Een afvalcontainer die geplaatst was in de Reimerswaalstraat in Krabbendijke is gisteravond in brand gestoken.
Door een buurtbewoner werd de brand geblust. Door de hitte is er een gat in het deksel gesmolten. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1357-2005 Onder invloed, Wemeldinge
Omstreeks 15.20 uur vanmiddag is in Wemeldinge, op de Wemeldingsezandweg, een 58-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle, betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van drie uur.

W-1358-2005 Onder invloed, Vlissingen
Een 60-jarige automobilist uit Vlissingen is vanmiddag rond 17.42 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd betrapt in de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

O-1359-2005 Aangehouden vanwege harddrugsgebruik
Een 50-jarige man uit Rucphen is vanavond rond 19.00 uur aangehouden op een parkeerplaats langs de A58, ter hoogte van Rilland.
De man werd op de parkeerplaats aangetroffen terwijl hij harddrugs aan het gebruiken was. De man is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn drugs zijn in beslag genomen.

Z-1360-2005 Aangehouden wegens lokaalvredebreuk
In een cafe in Sluis is vanavond omstreeks 19.40 uur een 63-jarige vrouw uit diezelfde plaats aangehouden wegens lokaalvredebreuk.
De vrouw was dronken en had zich misdragen in het cafe (zij had o.a. met de inboedel gegooid), waardoor het personeel haar wilde verwijderen. Aan dit verzoek gaf de vrouw geen gehoor en dus werd de politie gebeld. Deze kwam ter plaatse en wilde de vrouw meenemen naar het bureau. Hierop begon de vrouw de agenten te slaan. Zij werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau vervoerd. Omdat zij niet in staat was een verklaring af te leggen, is zij overgebracht naar het huis van bewaring. Ze zal morgen verder gehoord worden.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.