3 e persbericht van vrijdag 11 maart 2005

Eindhoven 11-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen man

De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.40 uur een man van 25 jaar uit Eindhoven aangehouden. Een surveillerende politieman zag op de Dahliastraat dat de verdachte een 19-jarige man uit Eindhoven met een staaf wilde slaan. Dat gebeurde tijdens een ruzie tussen de twee mannen. De agent heeft de verdachte met pepperspray bespoten om hem in bedwang te krijgen en vervolgens aangehouden. De man is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden. Tijdens de aanhouding is de man gevallen, waarbij hij zijn elleboog heeft gebroken. Daaraan is hij in het ziekenhuis behandeld.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na aanrijding

De politie heeft vrijdag het rijbewijs ingenomen van een 66-jarige man uit Eindhoven. Hij was rond 18.00 uur betrokken bij een aanrijding op de Vijfkamplaan. De man reed met zijn auto van een parkeerterrein af en gaf daarbij geen voorrang aan een wagen die werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw botste vervolgens met haar wagen tegen een geparkeerde auto. Ze liep door de botsingen letsel op aan nek en hoofd, maar hoefde niet opgenomen te worden in een ziekenhuis. De Eindhovenaar is door de politie voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Omdat een aantal ademanalyses mislukten, is van de man een bloedproef afgenomen. In afwachting van het resultaat daarvan is het rijbewijs van de man ingenomen en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

De politie heeft vrijdag rond 19.40 uur een man van 54 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was kort daarvoor met zijn auto op de Mathildelaan tegen een hek bij een bushalte gereden. Dat gebeurde nadat de man vanuit de Boschdijktunnel de Mathildelaan was opgereden en de macht over het stuur verloor. Uit onderzoek bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,95 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken man raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft vrijdag het rijbewijs van een man van 54 jaar uit Eindhoven ingenomen omdat hij dronken een auto bestuurde. De man werd gecontroleerd op de Beukenlaan en bleek een alcoholpromillage van bijna 1,50 te hebben. Er is ook proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen ex-vriendin

De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een man van 30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Wilgenroosstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 4 maart zijn 24-jarige Eindhovense ex-vriendin in haar woning zou hebben mishandeld door haar keel dicht te knijpen en haar te schoppen en te slaan. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur bij verkeerscontroles op een aantal plaatsen in Stratum in totaal dertien bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar verkeersdeelnemers die door het rode licht reden (11), een bromfietser die zonder helm reed en een automobilist die niet de rijrichting van het voorsorteervak volgde.

Budel-Dorplein: Twee gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee autos op de Fabrieksstraat zijn vrijdag rond 17.50 uur twee mensen gewond geraakt. Een man van 26 jaar uit Budel belandde door nog onbekende oorzaak met de wielen van zijn auto in de rechterberm. De wagen kwam op de andere weghelft terecht en botste daar tegen een auto die werd bestuurd door een vrouw van 42 jaar uit Budel-Dorplein. De man is met hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis in Weert gebracht. De vrouw liep een gebroken arm en nekletsel op, en is naar het MMC in Veldhoven vervoerd.