Politie Gelderland-Midden

Arnhem; ruzie over geld loopt uit de hand

Publicatiedatum: 11-03-2005

De politie in Arnhem heeft vrijdagavond 11 maart rond 19.45 uur een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige Arnhemmer aangehouden. De Arnhemmer wordt er van verdacht een 20-jarige man uit Doetinchem te hebben neergestoken op het Gelderseplein in Arnhem. De slachtoffers zijn bekenden van elkaar. De rol van de man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt nog onderzocht.

Duidelijk lijkt al wel dat de mannen elkaar hebben opgezocht om te praten over een geldlening van enkele honderden euro's. De discussie hierover liep echter zo uit de hand, dat de man uit Arnhem een mes zou hebben gepakt. Daarbij raakte de man uit Doetinchem gewond aan zijn buik. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De Arnhemmer zelf is ook gewond geraakt, namelijk aan zijn handen en zijn onderarm. Nadat er enkele hechtingen zijn geplaatst, mocht hij het ziekenhuis weer verlaten waarop hij is aangehouden.

Toedracht
Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De politie heeft er dan ook behoefte aan in contact te komen met getuigen, die mogelijk hebben gezien wat zich rond het Gelderseplein precies heeft afgespeeld. Ook hoopt ze dit weekeinde op basis van verschillende verklaringen van de verdachten meer duidelijkheid rond het incident te krijgen. Daarbij moet met name duidelijk worden wie wat precies gedaan heeft. Getuigen kunnen contact met de politie opnemen op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; perspiket
Harry Munniksma
0318 688 221

---