Océ
Océ OpenHouse 2005 maakt belofte waar

Océ groeit weer

's-Hertogenbosch, 11 maart 2005 - "We hebben ons personeelsbestand met 1500 fte verminderd, bereikten een kostenbesparing van 95 miljoen euro op jaarbasis, verkochten het grootste gedeelte van de leaseportefeuille en verplaatsten 20 procent van de productie naar het Verre Oosten."

Bestuursvoorzitter Rokus van Iperen vatte de reorganisatie van Océ kort samen tijdens een persconferentie voor de verzamelde internationale pers en analisten. Aanleiding was het jaarlijkse OpenHouse van Océ, in 2005 gehouden van 28 februari tot 4 maart. Na drie jaar van afnemende verkoopcijfers in een markt waar bedrijven voortdurend investering uitstelden, was 2004 voor Océ het jaar van herstel. Verkoopcijfers namen met zeven procent toe. De omzet bleef gelijk aan 2003 omdat het altijd even duurt voordat hogere verkopen zich vertalen in groeiende inkomsten uit services. Hogere verkopen zullen na 2004 vanzelfsprekend leiden tot een groei van de omzet uit services.
Van Iperen hamerde zoals altijd op het feit dat Océ ondanks de relatief beperkte schaalgrootte van het bedrijf succesvol kan zijn dankzij een scherpe focus op marktsegmenten. Dit in tegenstelling tot zijn veel grotere concurrenten die echter ook een veel grotere markt bedienen. Dankzij Océ's focus slaagt het bedrijf erin op de zorgvuldig gekozen markten een toppositie te bekleden.
De business unit directeuren Michel Fréquin en Tom Egelund presenteerden in grote lijnen welke nieuwe ontwikkelingen in de gekozen markten tijdens het OpenHouse werden gepresenteerd. Hoogvolume van de rol krijgt meer spotcolour mogelijkheden. Het gamma in losbladprinten voor productieomgevingen is uitgebreid. En grootformaat produceren van technische documentatie kan nu ook op de grote broer van de succesvolle TDS400 - een samenvatting van de belangrijkste aankondigingen is opgenomen onder aan dit bericht.

Wat opvalt, is dat Océ anders dan de afgelopen drie jaren dit keer geen grote, nieuwe productintroducties doet. Het bedrijf laat vooral verbeteringen op het bestaande portfolio zien. Dit past in de strategie van Océ, dat er altijd op hamert de investeringen van klanten te willen beschermen door niet kort na de marktintroductie van een nieuw product met een volgend apparaat te komen dat de waarde van de vorige investering direct doet kelderen. Doorontwikkelen op producten die al bij de introductie zijn ontworpen met het oog op volgende innovaties, dat is wat het bedrijf nastreeft. Het OpenHouse van 2005 laat zien dat Océ deze belofte waarmaakt.

Hardware, software en services zijn de drie pijlers onder de organisatie van Océ. Om de wensen van klanten nog beter tegemoet te kunnen komen, heeft het bedrijf nu drie sterke programma's samengesteld, bestaand uit deze drie elementen. Dit betreft:
* Océ Professional Office Programme

* Océ Professional Printroom Programme

* Océ Professional Transaction Programme

De eigen prijswinnende Océ PRISMA software suite is compleet vernieuwd en volgt de geïntroduceerde programma's op de voet met titels als PRISMA for Office, PRISMA for Printrooms, PRISMA for Printshops, PRISMA for PoD, PRISMA for ERP en PRISMA for Transaction. Van Iperen verklaarde dat Océ zo'n 800 softwareontwikkelaars in dienst heeft, waarvan 300 aan embedded software voor de printsystemen zelf werkt en de overige 500 wordt ingezet aan een continue verbetering van de PRISMA software. Vorig jaar investeerde Océ ongeveer 250 miljoen dollar in softwareontwikkeling.
Van Iperen wees verder op het feit dat analisten van MWA Consulting Inc., Gartner Dataquest, Cap Ventures, Better Buys for Business, IDC en IT Strategies in 2004 binnen een tijdsbestek van enkele maanden en onafhankelijk van elkaar verklaarden dat de Océ PRISMA software suite de best mogelijke benadering van de worfklowmarkt biedt. "Onze investeringen in softwareontwikkelingen betalen zich uit", aldus de bestuursvoorzitter.

De belangrijkste aankondigingen tijdens Océ OpenHouse 2005


* Océ introduceert de Océ VarioPrint 3110

Bewezen concepten staan aan de basis van complete familie van transactieprinters

Tijdens het OpenHouse in Poing introduceert Océ de Océ VarioPrint 3110. Deze 105 ppm printer is gericht op productieomgevingen met maandelijkse volumes van 250.000 tot 1.000.000 prints. De Océ VarioPrint 3110 completeert de familie van losblad transactieprinters waartoe ook de Océ VarioPrint 3070/3090 behoren. In mei 2005 zal de Océ VarioPrint 3110 wereldwijd worden vrijgegeven.

Lees het complete persbericht »


* Océ VarioPrint 2110 Release 2.1

Productie printen in professionele omgevingen

Tijdens Océ OpenHouse introduceert Océ Release 2.1 van de Océ VarioPrint 2110. Deze nieuwe release versterkt de positie van dit printsysteem, dat in 2004 werd gelanceerd en al zeer succesvol was. De Océ VarioPrint 2110 is een digitaal multifunctioneel systeem dat specifiek is ontworpen voor professionele corporate en commercial document productie-omgevingen met maandvolumes tussen 250.000 en
1.000.000 prints. De nieuwe release biedt een aantal praktische extra's die de positie van de Océ VarioPrint 2110 in deze omgevingen zullen versterken, zoals klantspecifieke formaten en optionals als Duo papierladen en een boekjesmaker.

Lees het complete persbericht »


* Océ introduceert Océ VarioPrint 2100

Schaalbaar printsysteem voor professionals

Tijdens Océ OpenHouse introduceert Océ de Océ VarioPrint 2100 als lid van de productfamilie van middenvolume productieprinters. De 91 ppm printer is bedoeld voor corporate en commercial documentproductie-omgevingen met maandvolumes tussen 150.000 en 750.000 prints. De Océ VarioPrint 2100 is een welkome aanvulling op de productlijn die reeds de Océ VarioPrint 2090 en Océ VarioPrint 2110 omvat.

Lees het complete persbericht »


* Océ presenteert nieuwe VarioStream 7000 Triplex Systemen

Met ongeëvenaarde flexibiliteit, productiviteit en kwaliteit

Tegenover de groeiende vraag naar documenten die minder kosten en toch meer kleur bieden stelt Océ twee nieuwe systemen, de Océ VarioStream 7450 Triplex en de Océ VarioStream 7550 Triplex. Deze systemen zetten een nieuwe standaard in flexibiliteit, kwaliteit en productiviteit bij het printen met Océ CustomTone steunkleur.
Met de Océ VarioStream Triplex systemen kunnen 2/1 prints worden geproduceerd. Dat wil zeggen dat één zijde wordt bedrukt in twee kleuren (bijvoorbeeld zwart en rood) en de andere zijde in één kleur (bijvoorbeeld zwart). Tevens kan een Triplex systeem als één Twin en één Single worden geconfigureerd en zo gewenst ook als drie Singles.

Lees het complete persbericht »


* Océ completeert de Océ TCS400 met een online vouwer

Efficiencyverbetering door het online vouwen van kleurenprints en kopieën

De TCS400, het grootformaat kleurenprint-, kopieer en scansysteem van Océ, is uitgebreid met een online vouwer.
Een online vouwer achter de Océ TCS400 zorgt ervoor dat grootformaat kleurenafdrukken compleet gevouwen en schoongesneden afgeleverd worden, zonder tussenkomst van een gebruiker.

Lees het complete persbericht »


* Océ introduceert de Océ TDS800 Pro Series

Het meest productieve en meest flexibele grootformaat printsysteem van dit moment

Tijdens OpenHouse 2005 introduceert Océ de Océ TDS800 Pro Series, het meest productieve grootformaat printsysteem van dit moment. De TDS800 Pro Series combineert de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Océ Copy Press-technologie met een uiterst flexibele configureerbaarheid.

Lees het complete persbericht »


* Océ Matrix Logic Professional

Aanbestedingen eenvoudig sorteren en uitprinten

Vaak worden complexe matrix-printopdrachten vanuit een spreadsheet handmatig opgebouwd en in gang gezet. Dit kost niet alleen enorm veel tijd en moeite, maar de kans op fouten, een teveel aan afdrukken en ontevreden afnemers is levensgroot aanwezig. Océ Matrix Logic Professional is ontworpen om zowel het afdrukken als het verzamelen van sets van tekeningen - en kleinformaat documenten - volledig te automatiseren. Hierdoor behoren foutkosten, het verspillen van veel kostbare tijd en ontevreden klanten voorgoed tot het verleden.

Lees het complete persbericht »


* Océ PRISMA: omzetgroei met dubbele cijfers

Software architectuur voor (document) workflow management in professionele omgevingen

Océ PRISMA is Océ's software architectuur voor branchegerichte workflow- en print management oplossingen in verschillende segmenten van de professionele markt. Océ PRISMA ondersteunt hardware en software van verschillende herkomst, stuurt zowel Océ- als niet-Océ apparatuur aan en brengt zo documentstromen bijeen in één enkele gestroomlijnde workflow, van prepress tot archief. Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van Océ PRISMA. In 2004 wist Océ in dit segment een groei met dubbele cijfers te realiseren.

Lees het complete persbericht »


* Negen Océ systemen gecertificeerd

Door Common Criteria

Digitalisering van documentprocessen heeft vele zegeningen met zich meegebracht, maar ook de nodige zorgen omtrent veiligheid. Diefstal, storing van het netwerk, inbraak, virussen, hackers - beveiligingsproblemen lijken groter dan ooit.
Océ heeft de dreiging van `cyber attacks' vanaf het eerste begin serieus genomen en heeft dus ook vanaf het eerste begin zwaar geïnvesteerd in systeembeveiliging. Dat dit succesvol is geweest moge blijken uit de certificering van niet minder dan negen Océ systemen door het Common Criteria Certification instituut.

Lees het complete persbericht » Zie het origineel

Overige persberichten met betrekking tot het OpenHouse 2005:


* Océ en Gandinnovations sluiten Verkoop- en Service Overeenkomst »
* Océ Image Logic »

* Océ Account Center »

* Océ Eco-Design »

* Océ Quality Center en Business Development Kit »

Océ-Nederland B.V.

© 2005 Océ

Alle rechten voorbehouden.