Cultureel Organisatiebureau Artifex

Franse wijnen & spijzen in Restaurant Vermeer, Amsterdam ~ Zaterdag 26 februari en zaterdag 12 maart 2005 In samenwerking met Elle Eten organiseert Artifex een exclusieve wijn-spijs lunch bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. De bijzondere gerechten worden voor u samengesteld door de nieuwe talentvolle Chef de Cuisine, Chris Naylor. De Brit is afkomstig uit de keuken van Robert Kranenborgs Le Cirque, het restaurant bij het Fortis Theater in Scheveningen. De wijnkaart, met zorg samengesteld door Sommelier Simon Veldman en Stefan Knecht bevat parels uit alle windstreken. Na een ontvangst met koffie/thee in de lounge van Restaurant Vermeer begint het programma. Chef-kok Chris Naylor neemt u mee in zijn keuken en geeft u een rondleiding door zijn domein. De nieuwe chef van Restaurant Vermeer geeft zijn uitgesproken en zeer onderbouwde visie op koken en gastronomie. Vervolgens gaat u aan tafel in een exclusieve ruimte in het restaurant. Men serveert u exquise amuses, gevolgd door een driegangen lunch. De sommelier schenkt bij de diverse gangen een tweetal verschillende wijnen, en geeft een heldere, aangename en leerzame toelichting op de gekozen wijn-spijscombinaties. De middag wordt afgesloten met koffie/thee en petit-fours. Tijden: 11.00 - 15.30 uur. Prijs: ¤ 110,00

Moods & Moves, Den Haag ~ Vrijdag 11 maart
Het Nederlands Dans Theater II brengt met Moods & Moves een programma dat een combinatie vormt van bestaande en nieuwe choreografieën. Naast een uitvoering van 'Simple Things' van choreograaf Hans van Manen op muziek van Guy Klusevsek & Alan Bern, Joseph Haydn en Peteris Vasks, danst men die avond nog twee stukken die dan net hun wereldpremière hebben beleefd. Deze balletten zijn van huischoreografen Lightfoot León en Gustavo Ramirez Sansano. Beiden staan garant voor de kenmerkende vernieuwing van het Nederlands Dans Theater. Voor u danst het NDT II, dat uit jonge en energieke dansers bestaat. Voorafgaande aan deze balletvoorstelling dineert u in Restaurant Saur en wandelt u naar het Lucent Danstheater. Tijden: 17.15 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 89,-.

De stillevens van Pieter Claesz, Haarlem ~ Woensdag 16 maart De expositie 'Pieter Claesz, meester van het stilleven in de Gouden Eeuw' in het Frans Hals Museum is een buitenkans voor liefhebbers van 17de-eeuwse stillevens. Schilder Pieter Claesz (1596/97-1660) gaf dit genre als geen ander vorm. Aan de hand van 50 topstukken uit vele landen krijgt u een interessant overzicht van zijn rijkgeschakeerde oeuvre. De 'ontbijtgens', 'banketgens' en 'toebackjes' bieden u een goed beeld van het artistieke talent van Pieter Claesz. De excursie vangt aan in een besloten ruimte van Restaurant Peter Cuyper. Hier verzorgt een kunsthistoricus een inleidende dialezing over Pieter Claesz en zijn werken. Na een warme lunch wandelt u naar het Frans Hals Museum en volgt een begeleid expositiebezoek. Hierna heeft u in het museum nog ruim de tijd om de werken van Pieter Claesz op u te laten inwerken. Tijden: 10.30 - 15.30 uur. Prijs: ¤ 75,-.

Marokko in De Nieuwe Kerk, Amsterdam ~ vrijdag 18 maart Met de expositie 'Marokko' biedt De Nieuwe Kerk met 300 belangrijke bruiklenen van Marokkaanse musea en bibliotheken een boeiend overzicht van de rijke cultuur en bewogen geschiedenis van dit Noord-Afrikaanse land. Mede door haar geografische ligging, haar lange geschiedenis en de aanwezigheid van vele uiteenlopende volken en religies verwerd Marokko tot een ware smeltkroes van culturen en stijlen. Op de expositie kunt u o.a. objecten zien uit de Romeinse tijd, mooie sieraden uit Carthago en Fenicië en kunstnijverheid uit het Islamitische cultuurgoed. De excursie begint, na een bustochtje vanaf Amsterdam C.S., in het Broekerhuis te Broek in Waterland met een inleidende kunsthistorische dialezing. U hoort dan meer over de Marokkaanse geschiedenis en de geëxposeerde objecten. Dan volgt een traditionele Marokkaanse lunch bereidt door Abdel Aznou van Absolutely Delicious Homecatering. Na een bustocht naar Amsterdam leidt uw gids u rond over de expositie en is er nog tijd om zelf te genieten van de vele kunstvoorwerpen. Tijden: 10.00 - 15.30 uur. Prijs: ¤ 85,-.

'Alles Dalí' in Rotterdam ~ Vrijdag 18 maart, zaterdag 19 maart, vrijdag 15 april en vrijdag 6 mei Museum Boijmans Van Beuningen biedt vanaf 5 maart een overzichtsexpositie van de meest uiteenlopende kunstwerken van Salvador Dalí (1904-1989). Tijdens deze tentoonstelling komen de vele en zeer gevarieerde artistieke gebieden waarop deze getalenteerde Spaanse kunstenaar zich bewoog ruim aan bod. Zo zijn er naast ontwerpen voor mode ook meubelen te zien, waaronder de beroemde sofa in de vorm van de lippen van Mae West. Verder omvat de expositie schilderijen, fotografie, vormen van reclame, balletkostuums en designstukken. Na koffie/gebak houdt een kunsthistoricus in het Bilderberg Parkhotel een inleidende dialezing over het leven en de werken van Dalí. Er zijn twee programma's georganiseerd: een met lunch en een zonder lunch. a. Vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart. Op deze dagen kunt u een inleidende dialezing meemaken waarna u op eigen gelegenheid en om de hoek van het Parkhotel de expositie 'Alles Dalí' bezoekt. Tijden: 13.00 - 15.00 uur. Prijs: ¤ 50,-. b. Vrijdag 15 april en vrijdag 6 mei. Na de dialezing volgt een tweegangen lunch en gaat u op eigen gelegenheid naar de expositie. Tijden: 10.30 - 14.00 uur. Prijs: ¤ 80,- Doordat het museum een zekere toeloop verwacht, zijn rondleidingen niet toegestaan. Tevens hanteert men een stringent toelatingsbeleid. Derhalve dient uw betaling 20 dagen voor aanvang van de excursiedatum in ons bezit te zijn. Een extra voordeel voor u is dat Artifex op de door u geboekte excursiedatum een entreebewijs heeft, waardoor u voorkomt in lange rijen te moeten wachten.

Aanmelden:
Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, kunt u een e-mail sturen met de arrangementsnaam, uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het aantal deelnemers naar info@artifex-travel.nl. Tevens kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.artifex-travel.nl. Na ontvangst van uw betaling op giro 61 77 80 of bank 68.66.57.926 (t.n.v. Artifex Travel, De Erven 2, 1151 AS Broek in Waterland) zenden wij u twee weken voor aanvang van het arrangement een schriftelijke bevestiging. Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op tel. (020) 620 81 12.



info@artifex-travel.nl