Gemeente Haelen


Nieuwsberichten

25-02-2005
Spoorwegovergang Napoleonsweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 11 maart tot en met maandag 21 maart 2005

Spoorwegovergang Napoleonsweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 11 maart tot en met maandag 21 maart 2005 In opdracht van ProRail, de verantwoordelijke instantie voor alle spoorwegovergangen in Nederland, en de gemeente Haelen worden binnenkort werkzaamheden uitgevoerd aan de spoorwegovergang in de Napoleonsweg in Haelen. Tevens wordt de reeds afgesloten overgang in de Hornerweg volledig geamoveerd.

Naast werkzaamheden aan het spoor zal ook de inrichting van de weg worden aangepast. Deze aanpassing is de eerste aanzet voor de volledige herinrichting van de "oude" Napoleonsweg welke van een rijksweg met een duidelijke verkeersfunctie wordt omgebouwd tot een woonstraat. Hierover zult u te zijner tijd uitvoerig worden geïnformeerd.
In verband met het aanpassen van beide spoorwegovergangen zal de Napoleonsweg te Haelen tijdelijk voor alle verkeer worden afgesloten. Deze afsluiting vindt plaats vanaf vrijdag 11 maart (ca. 19.00 uur) tot en met maandag 21 maart 2005.

Omleidingroutes
Door deze noodzakelijke volledige afsluiting zullen er verkeersomleidingen worden ingericht.
Het gemotoriseerde verkeer zal worden omgeleid via de Omleiding N273 en de afslag Haelen-Centrum (Burgemeester Aquariusstraat). Het verkeer komende vanaf Roggel met de bestemming N273 zal ter hoogte van de Grote Kampweg worden verwezen via het Centrum van Haelen.

Voor fietsers en bromfietsers moet een aparte omleidingroute worden aangegeven. De schoolgaande jeugd van en naar met name scholengemeenschap St. Ursula in Horn zal gebruik moeten maken van de Roermondseweg en de Peter Schreursweg op bedrijventerrein Windmolenbos en v.v. Op bijgaande plattegrond is de volledige omleidingroute voor fiets-en bromfietsverkeer aangegeven.

Openbaar vervoer
De tijdelijke afsluiting van de overweg Napoleonsweg heeft ook tot gevolg dat de route van buslijn 77 tijdelijk wijzigt.

Normale route
Buslijn 77 rijdt van Roermond normaal door Horn, via de Haelerweg en de Verlegde Hornerweg, de Napoleonsweg en Op den Dries te Haelen naar Venlo en omgekeerd.

Tijdelijke gewijzigde route
De tijdelijke route zal gewijzigd rijden over de Rijksweg te Horn en de Roermondseweg en de route vervolgen over de Napoleonsweg te Haelen richting Venlo.

Duur van de tijdelijke route
De tijdelijke route wordt gereden van vrijdagavond 11 maart 2005 om 19.00 uur tot en met maandag 21 maart 2005.

Gevolgen voor reizigers te Haelen
Reizigers richting Venlo of Roermond dienen gebruik te maken van de tijdelijke halte die wordt geplaatst nabij de woning Roermondseweg 4. De haltes op de Napoleonsweg en de Burgemeester Aquariusstraat vervallen gedurende de omleidingsroute.

Gevolgen voor reizigers te Horn
Reizigers richting Venlo of Roermond dienen gebruik te maken van de halte op de Rijksweg buiten de kern van Horn nabij de toerit van de N280.
De route gaat tijdelijk niet door de kern Horn waardoor alle haltes van lijn 77 in de kern vervallen, inclusief de halte op de Haelerweg buiten de kern (halte kerkhof).

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Janssen, Projectleider bij de gemeente Haelen, bereikbaar onder nummer (0475) 598873.