Dienstenbond CNV

Gesprek directie en OR Heemskerk BV
28-02-2005

In januari hebben wij u gevraagd wat er speelt op de werkvloer waar wij aandacht aan zouden moeten schenken. Naar aanleiding daarvan heeft de CNV Dienstenbond een gesprek gehad met de ondernemingsraad op 10 februari jl.. Op vrijdag 11 maart a.s. zullen wij een gesprek voeren met de directie van Heemskerk B.V..

Binnen het cluster Handel van de CNV Dienstenbond zijn een aantal speerpunten neergelegd voor de komende jaren. De Groothandel is één van die speerpunten. Omdat wij bij Heemskerk BV een behoorlijk aantal leden hebben, zullen wij dan ook extra aandacht aan het bedrijf gaan geven. De eerste aanzet daartoe is gegeven met het gesprek met de OR en het gesprek van 11 maart a.s.. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat wij door u goed op de hoogte worden gehouden van wat er speelt. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan horen wij dat graag van u.

Op 10 februari jl. hebben wij overleg gehad met de ondernemingsraad. In dit overleg hebben wij afgesproken om de banden verder aan te halen. De ondernemingsraad heeft ons uitgenodigd om elk half jaar de stand van zaken door te spreken. Daarnaast zal er uiteraard ook tussen door informeel contact zijn. Naar aanleiding van het gesprek zijn wij positief over de ondernemingsraad. De ondernemingsraad is redelijk nieuw, maar ze wil graag leren. We hebben doorgesproken waar ieders verantwoordelijkheid ligt en dat wij een goede en constructieve samenwerking verwachten. De ondernemingsraad en de vakbond hebben, hoewel vanuit een andere invalshoek en met andere verantwoordelijkheden, uiteindelijk ieder als taak om de werknemers te vertegenwoordigen. Samen kunnen wij dan ook meer voor u bereiken zonder het belang van het bedrijf uit het oog te verliezen.

Wij hebben van u een aantal punten van aandacht gekregen. Naast een aantal individuele gevallen zullen wij het met de directie gaan hebben over toeslagen, het nieuwe ziekteverzuimreglement en de bijbehorende vertrouwelijkheid. Daarnaast is er geconstateerd dat de communicatie vanuit de directie niet altijd optimaal is en dat regelingen zonder aankondigingen worden doorgevoerd. Dit in een geval zelfs met terugwerkende kracht.

Tot slot zouden wij, naar aanleiding van een herhaalde vraag, nog willen opmerken dat je, volgens de CAO, niet verplicht kan worden om op feestdagen te werken, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Mocht u nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben die wij vertrouwelijk bij de directie kunnen aankaarten, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl.