Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zes Nationale Branchecongressen verbreden grootste carrière-evenement van Nederland

Ruim 150 topwerkgevers op achtste Nationale Carrièrebeurs

Voor afstuderend en afgestudeerd talent wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart voor de achtste keer De Nationale Carrièrebeurs gehouden in de Amsterdam RAI. Tijdens deze twee dagen kunnen afstudeerders en starters kennismaken met ruim 150 topwerkgevers en onderwijsinstellingen. Het inhoudelijke programma rond de beurs is flink uitgebreid, van vier naar liefst zes toonaangevende branchecongressen.

Olympische kampioene Leontien van Moorsel opent de beurs Op vrijdag 11 maart wordt De Nationale Carrièrebeurs om 10.15 uur geopend door meervoudig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel. Na de opening is Leontien tot 12.00 uur in de stand van TNO aanwezig. De opening zal overigens spectaculair en erg fotogeniek zijn!

Ruim 150 topwerkgevers en onderwijsinstellingen
De Nationale Carrièrebeurs is het grootste carrière-evenement van Nederland voor afstudeerders en afgestudeerden van mbo-/ hbo-techniek, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim 150 bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen zullen aanwezig zijn op De Nationale Carrièrebeurs. De bezoekers krijgen de gelegenheid kennis te maken met topwerkgevers, daarnaast kunnen ze ook een groot aantal bedrijfspresentaties en carrièreworkshops bijwonen, zoals 'Netwerken', 'Career Development', 'Assessment Center' en 'Solliciteren op maat'.

Zes vakinhoudelijke branchecongressen
Dit jaar worden in totaal zes branchecongressen georganiseerd: Het Nationaal Ingenieurscongres, Het Nationaal Accountantscongres, Het Nationaal Mastercongres (op vrijdag 11 maart, met onder meer Onderwijs staatssecretaris Mark Rutte als spreker) en dit jaar voor het eerst Het Nationaal IT-Congres en Het Nationaal Bank & Verzekeringscongres. Na het grote succes van vorig jaar krijgt Het Nationaal Juristencongres op vrijdag 11 maart een nog uitgebreider vervolg met vele interessante workshops en sprekers als Tom de Waard, managing partner van Clifford Chance, Joris van Manen, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek en Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy).

Uitgebreid programma
Een van de hoogtepunten van de achtste Nationale Carrièrebeurs is het programmaonderdeel 'Ontmoeting aan de top live' met de topmannen Ad Scheepbouwer (KPN), Klaas Wagenaar (Getronics), Douwe Kras (Arcadis), Sjoerd Vollebregt (Stork), Ludo van Halderen (Nuon) en Henk Bosma (PinkRoccade). Zij worden aan de tand gevoeld door presentatrice Anouk van Nes, maar ook het publiek is in de gelegenheid om vragen te stellen. Naast leerzame workshops en bedrijfspresentaties zijn er optredens van zangeres Maud, Ali B, studentenband Lijn 7 en cabaretier Wilko Terwijn, bekend van het tv-programma The Comedy Factory..

Ruim 11.000 bezoekers
De Nationale Carrièrebeurs is een evenement van Memory Productions Events, dat ook het Jobnet Career Event organiseert. De Nationale Carrièrebeurs is het grootste carrière-evenement van Nederland. De beurs, die jaarlijks ruim 11.000 bezoekers trekt, is beide dagen geopend van 09.30 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie/