Fontys


Open dag Fontys PABO 's-Hertogenbosch

Fontys PABO 's-Hertogenbosch organiseert op vrijdag 11 maart een open dag. Tussen 12.30 en 15.00 uur zijn geïnteresseerden in de lerarenopleiding voor het basisonderwijs welkom aan de Frans Fransenstraat 15.
donderdag 3 maart 2005 door
De opleiding Leraar Basisonderwijs kan in 's-Hertogenbosch gevolgd worden in de voltijd-, deeltijd- en duaalvariant. Ook is er een traject voor zij-instromers. Tijdens de open dag zijn er per opleidingstraject voorlichtingsronden. Docenten, studenten en medewerkers geven dan informatie over de verschillende vakgebieden, het werkplekleren op de basisschool, de competenties van de leerkracht basisonderwijs en de mogelijkheden om in het buitenland stage te lopen of te studeren. Ook kunnen bezoekers van de open dag deelnemen aan vakdemonstraties, onder andere van muziek.

Fontys PABO 's-Hertogenbosch start in het komend studiejaar met competentiegericht opleiden. Hierbij staat het werkplekleren, ofwel het leren in de échte situatie centraal. Studenten kiezen zelf voor de manier waarop zij hun kennis of vaardigheden willen vergaren. De beoordeling blijft wel voor alle studenten gelijk en bestaat uit een voortgangstoets, een werkplekbeoordeling en een portfoliobeoordeling. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden kennismaken met de nieuwe manier van opleiden.

Meer mannen voor de klas

In het basisonderwijs staan maar weinig mannen voor de klas. Fontys PABO 's-Hertogenbosch wil dit graag veranderen en is daarom, met een aantal scholen in de regio, gestart met de campagne `Mannelijke collega's gezocht'. Jongens kunnen zich tijdens de open dag inschrijven voor een meeloopdag op een basisschool. Zij worden tijdens zo'n dag in de gelegenheid gesteld om de werkzaamheden van een leerkracht, een directeur, een coach en een (zorg)coördinator te volgen. De meeloopdag in het basisonderwijs is bedoeld voor jongens uit 3-4 havo en 4-5 vwo.