Gemeente Langedijk


Opening Onderwijs-WelzijnsComplex in Mayersloot West 04 maart 2005

Het OWC is het onderkomen van de kinderen van openbare basisschool De Phoenix, rooms katholieke basisschool De Koolvlet, de kinderopvang, peuterspeelzaal en gebruikers van de sportaccommodatie. Officieus is het OWC al enige maanden in gebruik. Op vrijdag 11 maart is de officiële opening. Dan wordt het OWC aan de Keppelsloot in Broek op Langedijk in aanwezigheid van alle zeshonderd gebruikers en gebruikertjes officieel in gebruik genomen.

De dag erna, op zaterdag 12 maart, is het open dag voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje te nemen in de nieuwe, brede school van Langedijk. De open dag is van 11.00 tot 14.00 uur en men mag overal rondlopen in het gebouw om te ontdekken wat er zoal is.

Het gemeentebestuur is trots op het Onderwijs WelzijnsComplex. Het architectonisch concept van architect Ronald van Hek van Bakker, Boots, van Haren en Dijkhof (BBHD) te Schagen sluit prima aan bij de stedenbouwkundige uitgangspunten van de nieuwbouwwijk Mayersloot-West. Aannemer Giesbers-Maas Dijken Bouw BV uit Alphen aan de Rijn heeft vervolgens de bouwklus op prima wijze geklaard. Ook op andere wijze is gemeentebestuur bijzonder ingenomen met de eerste brede school in de gemeente. Het OWC combineert het onderkomen van Kinderopvang Langedijk, Stichting Peuterspeelzalen Langedijk, openbare basisschool De Phoenix, RK-basisschool De Koolvlet en het sportservicepunt Langedijk.