Gemeente Delft

Eerste paal voor woningen in Hoornse zoom

Op vrijdag 11 maart slaat wethouder Rik Grashoff de eerste officiële paal voor de woningen in het project Hoornse Zoom in Delft. Op het oude veilingterrein aan de Hoornseweg ontwikkelen AM Wonen en Staedion circa 500 eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en appartementen.

De wijk wordt deel van twee ecologische zones. De in het gebied aanwezige waterlopen worden uitgebreid en krijgen natuurvriendelijke oevers. De historische oliemolen Mercurius blijft deels behouden en gaat dienen als één van de toegangspoorten tot de wijk. De hoefijzervormige wijk kent geen doorgaand verkeer en rond het centraal park komt geheel geen autoverkeer.

Inmiddels zijn al vele woningen verkocht. De woningen zijn ontworpen door de architectenbureaus KOW uit Den Haag en INBO uit Rijswijk.

Vertegenwoordigers van de media zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij het slaan van de eerste paal. Om 14.30 uur wordt verzameld in De Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1-3 Den Hoorn. Om 14.45 vertrek naar de bouwlocatie, waar om 15.00 uur de officiële handeling plaatsvindt door wethouder Grashoff.

Voor nadere informatie:
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015-2602782) AM Wonen, Bart Hogenbosch (030-6097368), Staedion, Martine te Winkel (06-51787927) www.hoornsezoom.nl

-----------------------


---- --