Vereniging Nederlandse Gemeenten

ONDERTEKENING GSB CONVENANTEN KABINET EN G30 OP 11 MAART

Het Rijk en de steden staan aan de vooravond van de derde convenantperiode van het grotestedenbeleid van 2005-2009. De ambities van de dertig grote steden en de inspanning van het Rijk zijn vastgelegd in convenanten. De ondertekening van deze convenanten vindt plaats op 11 maart 2005.

Namens het Kabinet zullen minister de Graaf, minister Dekker en staatssecretaris van Gennip de convenanten ondertekenen. De ondertekening zou eerst plaatsvinden op 24 februari 2005, maar deze is geannuleerd vanwege het nog te voeren debat in de Tweede Kamer over het huurbeleid. Dit debat heeft gisteravond plaatsgevonden. Tijdens dit debat heeft minister Dekker aangegeven dat de middelen voor het Investeringbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) zullen worden vrijgegeven.

Minister Zalm had eerder aangegeven het ISV niet te willen vrijgegeven omdat minister Dekker een bezuiniging op de VROM-begroting van 250 miljoen per jaar vanaf 2006 nog niet heeft ingeboekt. Nu de Tweede Kamer gisteravond akkoord is gegaan met de huurplannen van minister Dekker is er geen belemmering meer voor de steden en het Kabinet om de convenanten te ondertekenen.

Voor informatie of aanmelding (voor de media) om bij de ondertekening aanwezig te zijn kunt u contact opnemen met het ministerie van BZK, Christa de Knegt, 070 426 8362 of Mark de Boer 06 28849913

Meer informatie over GSB vindt u op www.bzk.nl