Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel overhandigt gemeentelijke bijdrage

Op vrijdag 11 maart a.s. overhandigt burgemeester Hans Gaillard een cheque van 32.651,18 euro aan de stichting Prithipura Infant Homes. Daarmee wordt de inzamelingsactie van deze stichting voor haar door de tsunami getroffen kindertehuis op Sri Lanka afgesloten. Het tehuis voor meervoudig gehandicapten kinderen raakte al haar bezittingen kwijt.

Direct na de tsunami besloot de gemeente Son en Breugel de inzamelingsactie van de stichting Prithipura te ondersteunen. De gemeente besloot het bedrag dat de stichting ophaalt te verdubbelen, met een maximum van 25.000 euro. Einddatum was 1 maart 2005. Deze toezegging opende vele deuren voor de stichting Prithipura. In totaal haalde de stichting in Son en Breugel 76.225,18 euro op. Tijdens de overhandiging op 11 maart zal de heer Bergman van de stichting een toelichting geven op de bestedingen van dit geld.

Tot 1 februari stond er tevens een inzamelingsbus in de hal van het gemeentehuis. Via deze bus werd 7.651,18 euro geschonken aan de stichting Prithipura. Een groot gedeelte van dit geld werd gedoneerd door Rob en Judith Habraken. Zij schonken het geld van hun bruiloft eind januari aan de stichting. Judith had eerder stage gelopen in het tehuis. Naast de donatie aan de stichting besloten Rob en Judith hun huwelijksreis af te blazen en het kindertehuis drie weken te helpen. Rob Habraken vertelt op vrijdag 11 maart a.s. over hun ervaringen in Sri Lanka.

Met deze overhandiging wordt de inzamelingsactie afgesloten. De stichting Prithipura gaat door met haar reguliere inzamelingsacties. Donateurs kunnen hun bijdrage storten op bank- en gironummer van de Stichting Prithipura Infant Home Son, ABN Amro 444 333 681 of Postbank 35 30 726. De stichting Prithipura werd 30 jaar geleden opgericht in Son en Breugel door inwoners uit Son.