Gemeente Dordrecht


Presentatie tijdschrift PLEIN

Het nieuwe nummer van PLEIN, een tijdschrift voor alle bewoners rond het Nicolaas Beetsplein in Oud Krispijn, wordt op vrijdag 11 maart om 14.30 uur gepresenteerd bij Wijkbeheer Oud Krispijn, Brouwersdijk 211. Wethouder J.W. Spigt zal het eerste exemplaar van PLEIN uitreiken.

Het tijdschrift wordt uitgegeven door het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht dat samen met de afdeling Stadsontwikkeling de opdracht heeft gegeven een plein te ontwerpen dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het plein wordt medio 2005 opgeleverd. Voordat het zover is verschijnt het tijdschrift PLEIN twee maal. In 2004 verscheen het zomernummer en de wintereditie zal na deze presentatie gratis verspreid worden in de omgeving van het Nicolaas Beetsplein.

Deze tweede (full color) editie van PLEIN bevat o.a. interviews met de ontwerpers van het plein en veel korte verhalen over en van de buurtbewoners, opgetekend door schrijfster Annemarie Sour met foto's van de bekende fotograaf Carel van Hees. Verder geeft het tips over alle mogelijkheden voor activiteiten op en rondom het plein met de nadruk op sport en spel. Het concept en ontwerp van het blad is in handen van Ariënne Boelens en Lonne Wennekendonk.

Twee bekende architectenbureaus, NL Architects (Kamiel Klaasse) en DS Landschapsarchitecten (Jana Crepon) hebben samen het ontwerp voor het Nicolaas Beetsplein gemaakt: een groen plein met veel gras, bomen, plekken om te zitten en in het midden een betonnen oranje ring die veel mogelijkheden biedt om te sporten en te spelen.