Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Initiatief gaat landelijk verder onder de naam "Nederland Werkt"

Rotterdam Werkt helpt in 2004 ruim 100 werkzoekenden aan een baan

Rotterdam, 8 MAART 2005 - Dankzij een nieuwe aanpak van de Stichting Rotterdam Werkt zijn het afgelopen jaar ruim 100 bij het CWI ingeschreven werkzoekenden in de stad Rotterdam aan een baan geholpen. Dit lokale succes van publiek-private samenwerking bij de bemiddeling van werkzoekenden op de arbeidsmarkt vindt nu ook landelijk navolging. Amsterdam is de volgende in de rij. Om dit te kunnen organiseren zullen de activiteiten van de Stichting landelijk onder de naam Nederland Werkt worden aangeboden.

Op 11 maart 2005 zal burgemeester Ivo Opstelten van de Maasstad om 16:00 uur in Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam de Stichting Rotterdam Werkt officieel opheffen. Tevens geeft hij daar het startsein voor Nederland Werkt, als Rotterdams idee.

Het Rotterdamse project is een initiatief van het Rotterdamse bedrijf Flex Group Nederland, ondersteund door het gemeentebestuur van de Maasstad en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Het unieke van de aanpak van Rotterdam Werkt schuilt in het vraaggestuurde mechanisme. Niet het belang van de werknemer staat centraal, maar dat van de werkgever. Concrete kansen die zich voordoen bij werkgevers met daadwerkelijke vacatures biedt veel sneller resultaat dan dure en tijdverslindende procedures, sollicitatietrainingen en hulp vooraf.

Doel van deze publiek-private Rotterdamse pilot was om in 2004 minimaal 100 werkzoekenden aan een baan te helpen. De werkzoekenden uit het pilot-project waren gemiddeld zeven maanden werkloos. Hun scholing was hoofdzakelijk LBO- (52%), en MBO-niveau (42%). Door het succes van Rotterdam Werkt heeft de stad een besparing gerealiseerd van E 1,4 miljoen op jaarbasis doordat de gemeente minder WW-uitkeringen hoefde te betalen.

De tot Nederland Werkt omgedoopte organisatie verwacht dit jaar in nog meer steden hetzelfde Rotterdamse recept te kunnen toepassen.


---

Noot voor de redactie (