PERSBERICHT - 2005-03-01

Persuitnodiging Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft het afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan een project om de unieke ligging van ons land met zijn zeeniveau te duiden. Dit is uitgevoerd samen met het ministerie van verkeer en waterstaat, het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen en de ANWB.

Een en ander leverde een rapport op met veel ideeën om de ligging van ons land t.o.v. zeeniveau zichtbaar te maken in het landschap. Eén van die ideeën is nu gerealiseerd: de markering van de 0 meter NAP-lijn.

Daar waar rijkssnelwegen de 0 NAP-lijn kruisen zijn markeringen aangebracht aan de hand van informatiepanelen. Langs de rijkssnel-wegen, globaal tussen Groningen en Goes, zijn op 27 zogenoemde verzorgingsplaatsen panelen geplaatst. Daarop leest de voorbijganger informatie over de ligging van de 0 meter NAP-lijn en op welke hoogte c.q. diepte hij zich bevindt.

Al eerder nodigden wij u uit voor de officiële onthulling op 9 december vorig jaar. Deze bijeenkomst is toen uitgesteld i.v.m. het overlijden van prins Bernhard. Graag nodigen wij u opnieuw uit om de afronding van dit project bij te wonen.

Op vrijdag 11 maart om 14.30 uur onthullen de heer M.E.P. Dieriks, directeur generaal Water van het ministerie van verkeer en waterstaat en algemeen directeur H. van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen het eerste paneel van de 0 NAP- markering.

Een en ander vindt plaats op verzorgingsplaats De Keizer (Esso-station) aan de westbaan van de A27 ter hoogte van Hank (tussen Breda en Gorinchem). De bijeenkomst duurt tot 15.30 uur.

Wilt u van deze uitnodiging gebruik maken, laat mij dat dan even weten, via een antwoordmail Graag vóór 8 maart.

Rien van den Anker,
Hoofd pers en pr Nederland,
Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is dé marketing en promotie-organisatie die het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland bevordert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leidschendam en het NBTC heeft een wereldwijd netwerk van Vestigingen.