Gemeente Leiden

Uitnodiging voor de pers

Op vrijdag 11 maart ondertekent wethouder Wim de Boer in Den Haag voor de gemeente Leiden het convenant met het Rijk over het Meerjarenontwikkelingsprogramma GSB Leiden 2005- 2009 ('Stad van Ontdekkingen'). De ondertekening vindt plaats van 15.15 tot 18.00 uur in Het Magazijn, de voormalige turbinehal van de energiecentrale in Den Haag. Leiden ontvangt van het Rijk ongeveer 72 miljoen euro voor de realisatie van de afspraken die zijn vastgelegd in het convenant.

Zie voor meer informatie en aanmelding voor het bijwonen van de bijeenkomst bijgaande persuitnodiging van BZK.

Meerjarenontwikkelingsprogramma GSB ('Stad van Ontdekkingen') Het Meerjarenontwikkelingsprogramma geeft weer welke ambities Leiden heeft voor de komende vijf jaar op de thema's van het Grotestedenbeleid: . Onderwijs
. Integratie
. Veiligheid
. Zorg(Sociaal)
. Economie en Werk
. Wonen en Omgevingskwaliteit

Na ruim een jaar hard werken door de gemeente en de partners in de stad en regio wordt in Den Haag het convenant met betrekking tot het Grotestedenbeleid tussen Leiden en het Rijk getekend. In dit convenant, ook wel 'stadscontract' genoemd, zijn de afspraken tussen Rijk en gemeente over de te behalen resultaten voor de komende vijf jaar, vastgelegd. Het gaat dan bijvoorbeeld over wijkvernieuwing, de aanpak van veelplegers, voortijdig schoolverlaten, modernisering van bedrijventerreinen en bodemsanering etc.

Nadere informatie:
Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55


---- --