Gemeente Wageningen

Infostopzuil Wageningen vanaf vrijdag officieel in gebruik

Vrijdag 11 maart a.s. om 13.30 uur zal wethouder F.J.H.G. Huijbers officieel de Infostopzuil aan de Mansholtlaan te Wageningen in gebruik nemen.

Bezoekers van de stad die uit de richting Ede komen, kunnen bij de zuil een gedetailleerde routekaart van Wageningen ontvangen, waarop de route naar de ingegeven bestemming staat aangegeven. Tevens staan op de plattegrond deelnemende bedrijven vermeld. De Infostopzuil aan in Wageningen is een samenwerking tussen Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Regio VVV Veluwe Vallei, gemeente Ede, Infostop BV, Wageningen UR en gemeente Wageningen.

In 2001 is in samenwerking met dezelfde partijen tijdelijk een Infostop geplaatst aan de Van Balverenweg in Bennekom met daarbij de afspraak deze na herinrichting van de Dreeslaan te verplaatsen naar de Dreeslaan, ter hoogte van de kruising met de Van Balverenweg. Na de herinrichting bleek plaatsing van de Infostop op die locatie niet meer mogelijk. In samenwerking met genoemde partijen heeft de gemeente Wageningen een alternatieve locatie gevonden, namelijk de uitvoegstrook aan de Mansholtlaan ter hoogte van de Droevendaalsesteeg. De gemeenten Ede en Wageningen hebben de verplaatsing gefinancieerd. De informatiezuil wordt door Infostop B.V. geleverd en onderhouden. Verwachting is dat de zuil ruim 25.000 routekaarten per jaar gaat uitgeven.