Rechtbank Zutphen


Rechtbank Zutphen installeert vice-president en twee rechters

Zutphen, 11 maart 2005 - "Bestuursrechters blinken niet uit door de snelheid waarmee ze de aan hen vertrouwde beroepszaken afhandelen. Een gemiddelde beroepsprocedure duurt meer dan een jaar." Bovenstaande zin is een citaat uit een onderzoek van Bert Marseille dat is uitgevoerd bij een vijftal Nederlandse rechtbanken. Tijdens de buitengewone terechtzitting van vrijdag 11 maart 2005 zal de president van de rechtbank Zutphen, de heer mr. G. Vrieze, in zijn installatietoespraak "prikkelend" inhaken op dit onderzoek.

De buitengewone terechtzitting vindt plaats in zittingszaal A.en begint om 16.00 uur.

Vice-president / lid gerechtsbestuur
De heer mr. J.B. de Groot (44) was werkzaam als kantonrechter te Enschede voordat hij met ingang van 1 januari 2005 in Zutphen in dienst trad als voorzitter van de sector Bestuursrecht en lid van het gerechtsbestuur. Na zijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam was hij eerst advocaat te Amsterdam en vanaf 1994 rechter in âs-Hertogenbosch. Daarna trok hij weer naar het Oosten van het land waar hij is geboren en getogen.

Rechters
Mevrouw mr. E. Troost (31) studeerde af in het Nederlandse recht te Utrecht in 1996. Vervolgens was ze werkzaam bij het Forensisch Orthopedisch Centrum, De Kolkenmate, te Zutphen. Voordat ze in dienst trad bij de rechtbank in Zutphen doorliep ze de RAIO-opleiding (Rechterlijk Ambtenaar In Opleiding) grotendeels bij de rechtbank in Zwolle. Sinds oktober 2004 is ze rechter in de sector Bestuursrecht van de rechtbank Zutphen.

Mevrouw mr. S.B. Boorsma (34) studeerde Fiscaal en Nederlands recht aan de Rijks Universiteit van Groningen. Na haar afstuderen werkte ze als belastingadviseur te Amersfoort en doceerde ze belastingwetgeving aan MBA-studenten. Ook werkte zij bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad in âs-Gravenhage. In 1999 kwam ze naar de rechtbank Zutphen voor de RAIO-opleiding. Ze is momenteel rechter in de sector Civiel van de rechtbank Zutphen.

Naast de president van de rechtbank zullen mevrouw mr. L.M. van Zanten-Renders, hoofdofficier van justitie, en de deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zutphen, de heer mr. F.B.A.M. van Oss, de geïnstalleerden toespreken.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 11 maart 2005 Naar boven