FloraHolland



---

Winnaars 'Ondernemersprijs 2005' gekozen tijdens FloraHolland Trade Fair

NAALDWIJK (persbericht 11 mrt. 2005) - Donderdag 10 maart hebben de bedrijven Rijnplant en Van der Starre de 'Ondernemersprijs 2005' gewonnen. Zij kregen deze prijs vanwege hun zeer heldere bedrijfsprofilering in hun stand op de FloraHolland Trade Fair. De jury is met name te spreken over professionele uitstraling van de twee stands.

Het is dit jaar voor het eerst dat er twee prijzen worden uitgereikt. Een winnaar in de categorie meest marktgerichte stand met kamerplanten en een in de categorie meest marktgericht stand met tuinplanten. Kwekerij Rijnplant won in de categorie 'kamerplanten' en boomkwekerij Van der Starre is winnaar in de categorie 'tuinplanten'.

Ieder jaar wordt tijdens deze beurs de 'Ondernemersprijs' uitgereikt aan de kweker met de meest marktgerichte stand. Dit jaar vond de jurering plaats op woensdagochtend 9 maart. De jury koos unaniem voor de stand van Rijnplant als winnaar in de categorie 'kamerplanten'. Met name de eenheid in de stand viel hen erg op. Ondanks de vertegenwoordiging van acht kwekers, heeft de stand een eenduidig uiterlijk. Boomkwekerij Van der Starre werd gekozen als winnaar vanwege hun zeer innovatieve presentatie en duidelijke communicatiemiddelen.

Beide stands dragen een heldere boodschap uit en geven de bezoeker voldoende informatie. Het serviceniveau vond de jury zeer hoog vanwege de beschikbare documentatie. De jury bestaande uit: Rob Zwinkels van Noviflora (voorzitter jury Ondernemersprijs 2005), Hans Wijsman van Lemkes, Bob Moria van Waterdrinker Aalsmeer, Henk van Wijk van het Bemiddelingsbureau van FloraHolland en Kees Stolk van kwekerij Gebr. Stolk (winnaar Ondernemersprijs 2004) concludeerde dat de winnende stands met name scoorden op professionaliteit. De twee winnaars van de 'Ondernemersprijs 2005' kregen de prijs tijdens het beursbuffet op 10 maart uit handen van commercieel directeur Arnold Hordijk van FloraHolland.

Handels- en relatiebeurs
De FloraHolland Trade Fair is dé toonaangevende handels- en relatiebeurs in de sierteeltsector. Het vormt een goede afspiegeling van de marktplaats FloraHolland in al haar facetten. De FloraHolland Trade Fair biedt een unieke combinatie: het presenteren van verkoopklare producten, zodat kopers en hun klanten die kunnen vergelijken. Ook het aanknopen en versterken van contacten met andere partijen in de keten is een belangrijke activiteit tijdens deze jaarlijkse beurs. De beurs is nog te bezoeken op vrijdag 11 maart 2005.


---