Lekstroom 10.30 uur

Utrecht 11-03-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Tasjesroof

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 84-jarige vrouw uit Nieuwegein in de Veertunnel van haar tas beroofd. Het signalement van de dader luidt: 20 30 jaar, kort blond haar en gekleed in een kort jack. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.

Drugsinfo niet vastgesteld

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag heeft de politie een doorzoeking in een horecagelegenheid aan de Hildo Kropstraat gehouden. Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat er gehandeld zou worden in softdrugs, stelde de politie op donderdag een onderzoek in. Tijdens de doorzoeking werden geen softdrugs aangetroffen. Het onderzoek van de politie is hiermee afgerond.

Grote controle

NIEUWEGEIN Donderdag heeft de politie van 14.30 22.30 uur in de omgeving van de Blokhoeve en de Hildo Kropstraat controles gehouden. De controles leverden onder andere het volgende resultaat op: drie boetes voor rijden door roodlicht, vier radarverklikkers in beslag genomen, drie maal ontbreken van taxichauffeurpas, 11 keer geen kentekenbewijs ter inzage, 12 keer geslotenverklaring negeren, 6 keer geen APK, 21 keer geen gordel dragen, 15 keer geen rijbewijs tonen, 9 keer het voeren van mistlampen en 12 keer geen fietsverlichting. Tevens werd een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs en werd een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden op vermoedelijk bezit van cocaïne. Tevens bleek dat hij nog directe vonnissen open had staan en werd meegenomen naar het politiebureau. De ANWB verving 35 kapotte lampen en gaf in twee gevallen starthulp. In totaal werden 600 voertuigen gecontroleerd en werden 250 blaastesten gehouden.

Aan de actie namen de volgende partners deel: Inspectie Verkeer en Waterstaat, Motorrijtuigenbelasting, Douane, ANWB, Regionale Verkeersdienst en de Technische Recherche.