Ingezonden persbericht

Nationale Sport Jeugd Garantie Plan gaat door

11032005, 20050311 -- Na een periode van betrekkelijke rust, tijd om na te denken en gesprekken met diverse instanties, zowel uit politiek, maatschappelijk werk maar ook getroffenen heeft het bestuur van het Nationale Sport Jeugd Garantie Plan toch besloten om haar actie door te gaan zetten.


Niet onbewust is het tijdstip gekozen aan de vooravond, van de nationale sportweek (25 maart - 3 april 2005) en het WK voetbal onder 20, van 10 juni - 2 juli 2005 .

Waarom toch doorgaan: teveel kinderen (uit enquête blijkt 244.000 kinderen) komen door financiële problemen van ouders cq verzorgers niet toe aan sporten en of creatief bezig zijn.

Om zulks te verwezenlijken zal landelijk campagne gevoerd gaan worden, middels een brief aan alle basisscholen in Nederland. Een oproep voor donateurs, maar ook om ouders en verzorgers te bereiken waarvan de kinderen op dit moment niet kunnen sporten en/of creatief bezig kunnen zijn, zodat zij een beroep op ons plan kunnen doen.


Wederom zullen alle sportbonden worden aangeschreven of zij bereid zijn om bondscontributies, tijdelijk, verlaagd kunnen worden voor deze groep mensen.

Ook zal een advertentie in een landelijke dagblad geplaatst gaan worden om onze doelstelling bekend te maken. Natuurlijk bereiken we dan ook (top)sporters die dan, eventueel, ons initiatief kunnen steunen. Maar ook een oproep voor mensen die als bestuurslid (onbezoldigd ) of anderszins onze stichting willen steunen.


Groet Loe Notten, voorzitter stg Robin Hood Rekening, initiator van het nationaal Sport Jeugd Garantie Plan.




Ingezonden persbericht