Vendex KBB NV

Amsterdam, 11 maart 2005

Tony De Nunzio benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Commissarissen van Koninklijke Vendex KBB B.V. heeft Tony De Nunzio (44) benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Tony De Nunzio is momenteel President en CEO van Asda, een onderdeel van Wal-Mart in Groot-Brittannië. Binnen enkele maanden treedt hij in functie. De huidige voorzitter van Vendex KBB, Ed Hamming (57), treedt na de komst van Tony De Nunzio terug en zal daarna als adviseur aan de onderneming verbonden blijven. De Centrale Ondernemingsraad van Vendex KBB heeft positief geadviseerd over de benoeming van Tony De Nunzio.

Tony De Nunzio trad in 1993 bij Asda in dienst, aanvankelijk als financieel directeur van Allied Maples, een divisie van Asda. In 1998 werd hij benoemd tot financieel directeur van de Asda-groep. Hij speelde een belangrijke rol bij de overname van Asda door Wal-Mart in juli 1999. In 2002 werd hij benoemd tot President en CEO van Asda.

Onder leiding van Tony De Nunzio heeft Asda Sainsbury's ingehaald als de op een na grootste supermarktketen in Groot-Brittannië en werd het kledingmerk George uitgebouwd tot de grootste aanbieder van kleding in het land. Bovendien werd Asda gedurende 3 opeenvolgende jaren (2002, 2003 en 2004) uitgeroepen tot beste Britse werkgever ('Britain's Best Place to Work'). Op dit moment is Asda goed voor bijna de helft van de internationale omzet van Wal-Mart, het grootste detailhandelsbedrijf in de wereld.

Voor zijn komst naar Asda heeft Tony De Nunzio gewerkt bij Unilever, L'Oréal en PepsiCo, internationale producenten van consumentenproducten. In 2000 werd hij benoemd tot commissaris van MFI (de grootse keuken- en slaapkamer specialist in Groot-Brittanië); sinds vorige maand is hij vice- voorzitter van de Raad van Commissarissen van deze onderneming.

De Raad van Commissarissen van Vendex KBB is ingenomen met de benoeming van Tony De Nunzio. Todd Fisher, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Hij is een bestuurder van wereldklasse en met zijn vaardigheden op het gebied van detailhandel en consumentenmarketing is hij de ideale voorzitter om het sterke managementteam van Vendex KBB naar toekomstige successen te leiden. De Raad bedankt Ed Hamming voor de belangrijke rol die hij heeft vervuld om de onderneming in deze nieuwe fase van zijn bestaan te brengen."

Tony De Nunzio is enthousiast over zijn benoeming tot bestuursvoorzitter van Vendex KBB. "Het is een van de meest prominente detailhandelsbedrijven in Europa, met uitstekende winkelformules en sterke marktposities. Na 12 boeiende jaren bij Asda laat ik een van de meest succesvolle winkelbedrijven in Groot-Brittannië achter in handen van een sterk managementteam. Ik dank alle collega's van Asda voor hun steun. Nu kijk ik er naar uit om met het team van Vendex KBB te werken
---

aan winstgevende groei. Ons doel is om van Vendex KBB een onderneming te maken waar het nog beter werken én winkelen is."

Ed Hamming: "Ik ben verheugd over de benoeming van Tony De Nunzio. Hij is een uitstekende retailer, die de onderneming met succes in deze nieuwe fase kan leiden. Na 15 jaar bij deze onderneming gewerkt te hebben is het voor mij het juiste moment om het stokje door te geven."

Over Vendex KBB
Vendex KBB is de grootste non-food detailhandelonderneming in Nederland, met een netto-omzet van 4,1 miljard en een geschat marktaandeel van 8% in de Nederlandse non-foodsector. Het concern is ook actief in zes andere Europese landen (België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Spanje).

Tot de onderneming behoren verschillende winkelsformules in de sectoren warenhuizen, variety stores en speciaalzaken. De winkelportefeuille bestaat uit de grootste groep van doe-het-zelfwinkels in de Benelux (Praxis en Formido in Nederland, Brico en Brico Plan-it in België); variety store HEMA (Nederland, België en Duitsland); de enige Nederlandse warenhuizenketens: V&D en de Bijenkorf; drie internationale fashionformules (de niche-spelers M&S, Hunkemöller en Claudia Sträter) en twee elektronicaketens (Dixons en Dynabyte). De twaalf winkelformules hebben samen circa 1.700 vestigingen met 1,9 miljard m2 aan vloeroppervlakte in zeven landen. Bij het concern werken circa 40.000 medewerkers.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Vendex KBB, Peter van Bakkum, tel. 020 ­ 5490 432


---


---- --