Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 maart 2005

Auto weggenomen bij woninginbraak

Auto uitgebrand aangetroffen

Enschede

Op woensdag 9 maart werd in de avonduren ingebroken in een woning aan de Wagnerlaan in Enschede. Daarbij werden naast enkele sieraden ook de auto van de 73-jarige aangever weggenomen. Deze stond geparkeerd in de garage bij de woning. Deze auto is later die avond omstreeks 21.20 uur uitgebrand terug gevonden op een braak liggend terrein aan de Reulver. (05-029118)

Softdrugs aangetroffen

Verdachte aangehouden

Enschede

Bij de politie waren meerdere klachten binnen gekomen van stankoverlast afkomstig van een woning aan de Walstraat in Enschede. Het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij gevestigd zou zijn. Op donderdag 10 maart stelde de politie een onderzoek in. De bewoner was niet thuis, waarop de voordeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Er was geen hennepplantage. Wel troffen de agenten meerdere zakken met hennep en een aantal plakken hasj aan. Ook werden attributen voor de handel aangetroffen, munitie en een stroomstok. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachte, een 38-jarige man werd aangehouden toen hij zich bij de woning meldde. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (05-028482)

Aanhouding na bedreiging

Medewerker Servicecentrum Oost ernstig bedreigd

Enschede

Op donderdag 10 maart deed een leidinggevende van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Enschede aangifte van ernstige bedreiging ten opzichte van een van de medewerkers. Deze medewerker, een 30-jarige Enschedeër, was op donderdag 10 maart in het Service Centrum Oost aan de Gronausestraat bedreigd door een 34-jarige Enschedeër. Deze laatste had al meerdere keren in het verleden personeel bedreigd en had daardoor een slechte reputatie. Deze keer ging hij echter zo ver dat hij de 30-jarige met de dood bedreigde en wel zo indringend dat de medewerker daarna niet meer in staat was zijn werk te doen. De politie hield de verdachte in zijn woning aan. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (05-029369)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede en Haaksbergen

Op donderdag 10 maart hield de politie op meerdere locaties in Enschede en Haaksbergen verkeerscontroles. In totaal werden 44 bekeuringen uitgeschreven. Haaksbergen: (totaal 21x)
10x niet dragen autogordel
3x niet kunnen identificeren 1x niet handsfree telefoneren in auto 2x geen bromfietscertificaat 2x bromfiets te veel vermogen 1x bromfietser zonder helm
2x verkeersovertreding

Enschede: (totaal 23x)
13x fietsers zonder verlichting 2x bromfiets te veel vermogen 1x gladde band bromfiets
1x niet handsfree telefoneren in auto 2x niet dragen autogordel
1x bromfietser op fietspad
3x kinderen zonder autogordel, waarvan 1x de bestuurder zijn kind op schoot had zitten tijdens het rijden

Diefstal auto

Verdachte aangehouden

Hellendoorn

Op vrijdag 11 maart werd een auto weggenomen bij een woning aan De Notenhoek in Hellendoorn. De 59-jarige eigenaar van de auto had bezoek in zijn woning van een 40-jarige man uit Deventer. De bezoeker zag kans de autosleutels te pakken en reed vervolgens met de auto weg, zonder dat hij daar toestemming voor had. De eigenaar deed onmiddellijk aangifte bij de politie. De auto werd korte tijd later in Deventer aangetroffen. De verdachte is aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. (05-029659)

Brokkenmakers aangehouden

Aanrijding onder invloed in een gestolen auto

Almelo

Op vrijdag 11 maart omstreeks 00.25 uur werd bij de politie een aanrijding gemeld op de Schuilenburgsingel in Almelo waarbij de veroorzaker was doorgereden. Tijdens het ter plaatse gaan kwam een tweede melding vanaf de Weezebeeksingel waar dezelfde auto weer ergens tegenaan zou zijn gereden. De politie trof op laatstgenoemde locatie de auto aan. Een 30-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam was bezig een krik te plaatsen, omdat de velg kapot was gereden. Achter het stuur trof de politie een 33-jarige man, eveneens uit Nieuw Amsterdam. De man verkeerde zwaar onder invloed. De vrouw verklaarde dat zij had gereden. Ook verklaarde zij dat ze onder invloed was van medicijnen en een jointje. Daarop werden beide personen aangehouden en naar het bureau overgebracht. Van de vrouw werd een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs is ingenomen. De man weigerde elke medewerking. Hij bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Een onderzoek naar de feitelijke bestuurder wordt ingesteld. Aan het bureau bleek tevens dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. Deze was bij een garagebedrijf in Nieuw Amsterdam ontvreemd. De politie liet de auto voor nader onderzoek afslepen. De verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. Omtrent de aanrijdingen is op dit moment nog niet bekend waar de verdachten tegen aan hebben gereden. (05-029640)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

District Midden- en Noordoost-Twente

Op donderdag 10 maart controleerde de politie op meerdere locaties binnen het district Midden- en Noordoost-Twente op het dragen van autogordels. Daarbij werden in totaal 31 processen-verbaal opgemaakt. Hengelo 21x
De Lutte 1x
Tubbergen 6x
Ootmarsum 3x

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --