PERSBERICHT - 2005-03-11

Vakantievluchten voor Belgische touroperators vanuit Brussel

Langjarig contract Martinair en Thomas Cook

Thomas Cook België en Thomas Cook Nederland hebben een strategisch
3-jarencontract gesloten met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair. Voor België zal Martinair de vakantievluchten voor de touroperators Neckermann, Pegase en Thomas Cook naar Cuba, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Kenia en Zanzibar voor het eerst vanuit Brussel verzorgen. Voor de Nederlandse markt vliegt Martinair voor de touroperators Thomas Cook en Neckermann vanuit Schiphol naar Cuba, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Kenia.

Na de beëindiging van de samenwerking met de Exel Aviation Group begin februari, waren Thomas Cook België en Nederland op zoek naar een betrouwbare en solvabele partner voor de uitvoering van hun lange afstandsprogrammas. In Nederland werd op 18 februari al bekend gemaakt dat er voor de komende zomer-maanden zou samengewerkt worden met Martinair.

Ondertussen hebben Thomas Cook Nederland en België met Martinair voor de komende 3 jaar een strategisch partnership afgesloten, wat betekent dat Martinair vanaf het volgende winterseizoen, gedurende 3 jaar, tot en met zomer 2008, de lange afstands-vluchten voor België en Nederland zal verzorgen.

Vanaf 1 mei
In het kader van de 3-jaren overeenkomst zal Martinair al vanaf 1 mei de lange afstandsvluchten voor Thomas Cook België uitvoeren. Tot eind april blijven Thomas Cook, Pegase en Neckermann België vliegen met de Portugese luchtvaart-maatschappij EuroAtlantic. In Nederland worden nu al nagenoeg alle verre vluchten verzorgd door Martinair. Ook op het vlak van short & medium haul vluchten naar het Middellands Zeegebied hebben Thomas Cook Nederland en Martinair al een jarenlange vruchtbare samenwerking.

De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Boeing 767-300 ER. Vanaf winter 05/06 vliegen deze toestellen in de unieke configuratie van 12 Star Class stoelen, 91 Comfort Class stoelen en 164 Economy Class stoelen.

Voor de vluchten met vertrek vanuit Brussel wordt er uiteraard
2-talige service voorzien.

Naamsbekendheid
Martinair is sinds 1958 actief op de Nederlandse markt en vliegt jaarlijks bijna 2 miljoen Nederlanders naar hun vakantiebestemming. Met een naamsbekendheid in Nederland van meer dan 90% en een marktaandeel van 35% in het Nederlandse vakantiesegment, is Martinair een belangrijke speler. Martinair voert chartervluchten uit voor Nederlandse touroperators naar populaire vakantiebestemmingen in het gebied rond de Middellandse Zee. Daarnaast heeft het een intercontinentaal lijndienstprogramma, met onder meer bestemmingen in Florida, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Canada, het Caribische gebied en het Verre Oosten.

Ook in België
In 1990 startte Martinair een samenwerking in België met Neckermann en het toenmalige Sunsnacks. Al snel reisden meer dan 40.000 Belgen per jaar via Schiphol naar een reeks exotische bestemmingen. De naam Martinair werd ook in België al snel geassocieerd met een kwaliteitsvolle airline.

De prettige, persoonlijke service van Martinair is wereldwijd bekend. Met prima maaltijden, recente speelfilms, een kinderentertainment programma en een bijzonder vriendelijke, goed opgeleide bemanning streeft Martinair ernaar een uitstekend vakantieproduct aan te bieden. De vloot van Martinair bestaat uit negentien toestellen in vier verschillende typen: Boeing 747, Boeing 767, MD-11 en Airbus 320.

Onverslaanbare combinatie
Wim Desmet, Executive Vice President Thomas Cook AG Western European Markets en verantwoordelijk voor de Benelux en Frankrijk: Met de afsluiting van deze strategische samenwerking wordt een partnership bezegeld tussen enerzijds Thomas Cook/Neckermann, de grootste vliegtouroperator van de Benelux en anderzijds Martinair, de oudste, grootste en meest gerenommeerde long haul vliegtuigmaatschappij in de Benelux. We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat dit een onverslaanbare combinatie wordt. Zowel de reisagent als de klant kunnen enkel goed varen bij een partnership tussen deze 2 solide ondernemingen: de kwaliteit is gegarandeerd, de klant kan kiezen uit verschillende vertrekken per week en dit alles tegen competitieve prijzen. Naast Amsterdam wordt nu ook in Brussel de toon gezet met een kwalitatieve vakantie-airline voor verre reizen.