Politie Zuid-Holland-Zuid

11/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-03-2005 - Persberichten district II

DIEF GESNAPT
GORINCHEM De politie heeft donderdagmorgen 10 maart een 38-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt in het Piazza Center. De vrouw verplaatste zich in een rolstoel en had vijf tijdschriften tussen haar benen geklemd. Daarna was ze de kassa gepasseerd. De vrouw bekende de diefstal tegenover de politie. Ze heeft een boete van 125 euro betaald en een toegangsverbod van een jaar gekregen voor de winkel.

MAN BLIJFT RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
SLIEDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 10 maart een 35-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Merwestraat omdat hij zonder geldig Nederlands rijbewijs reed. Een van de agenten herkende de auto van de man van een eerder proces-verbaal voor rijden zonder geldig rijbewijs. Daarop werd de man staande gehouden. De verdachte had geen legitimatie bij zich en erkende dat hij geen rijbewijs had. Bij het checken van de gegevens bleek de man in 8 maanden tijd al drie keer eerder verbaliseert te zijn voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij werd nu wederom aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Hij verklaarde tegenover de agenten bezig te zijn met het volgen van rijlessen.

VENTEN ZONDER VERGUNNING
GORINCHEM De politie heeft donderdagmiddag 10 maart twee Amerikanen van 24 en 27 jaar aangehouden. De politie kreeg de melding dat de twee in de Burgstraat in Gorinchem op straat speakers stonden te verkopen. Ter plaatse bleek dit zo te zijn. De twee konden geen legitimatie tonen waarop zij werden aangehouden. Ook bleken zij geen ventvergunning te hebben. De mannen kregen beiden een boete van 70 euro voor het venten zonder vergunning. De legitimatie van de twee bleek na het halen van de legitimatie prima in orde.

EENZIJDIG ONGEVAL
GORINCHEM Een 16-jarig meisje uit Nederhemert is op 10 maart aan haar schouder gewond geraakt, toen ze op de Hoefslag met haar scooter tegen een geparkeerde auto reed. Ze verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Een ambulance bracht het meisje voor behandeling naar het ziekenhuis. De scooter raakte zwaar beschadigd.

AANRIJDING
GIESSENBURG Bij een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto is op 11 maart een gewonde gevallen. De aanrijding vond plaats op de Peursumseweg. Vermoedelijk verleende de 36-jarige automobilist uit Boven-Hardinxveld geen voorrang aan de 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Meerkerk. De 36-jarige is met een hoofdwond en ribletsel naar het ziekenhuis vervoer. Er was geen alcohol in het spel.

INBREKER OVERLOPEN
PAPENDRECHT Een 35-jarige inbreker uit Tsjechië is op de late avond van 10 maart door twee getuigen aangehouden. Zij hoorden verbrekingsgeluiden bij een bedrijf aan de Scheepvaartweg en namen poolshoogte. Bij een kantine zagen ze de verdachte met een stalen pijp een deur proberen te open te maken. Ze hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. Die heeft hem voor de nacht ingesloten.

ALCOHOL
PAPENDRECHT - Een 25-jarige man uit Papendrecht werd op 11 maart op de Vrijheer van Eslaan betrapt op het rijden onder invloed. Hij had net teveel op en kreeg een rijverbod van een uur.