Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 11-03-2005

Met de aanhouding van een 38-jarige Arnhemmer in de wijk Presikhaaf heeft de politie donderdagavond een eind gemaakt aan de geluidsoverlast, die hij veroorzaakte. De man wordt ook verdacht van het bedreigen van een buurtbewoner, die de Arnhemmer vergeefs had aangesproken om de overlast te beëindigen. Rond zeven uur togen agenten naar de woning van de Arnhemmer nadat er door buurtbewoners was geklaagd. Ook door de agenten werd luide muziek gehoord, waarop werd aangebeld. De Arnhemmer bleek dronken en schold de agenten uit. Bovendien weigerde hij de muziek uit te zetten. De man werd daarop aangehouden en verzette zich daarbij. De agenten wisten de Arnhemmer echter te overmeesteren. Ook de geluidsapparatuur werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongens opgepakt na vernieling bushokje
Publicatiedatum: 11-03-2005

De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag in een lijnbus op de Rosendaalseweg vijf jongeren aangehouden op verdenking van vernieling. De jongens, variërend in leeftijd van dertien tot vijftien jaar en afkomstig uit Didam, Dieren, Heteren en Zetten zouden een bushokje hebben vernield bij een bushalte aan de Schuttersbergweg. Een getuige waarschuwde de politie nadat hij het had zien gebeuren. De jongens zouden na de vernieling op de bus gestapt zijn. Agenten wisten de bus op de Velperweg te onderscheppen. Hij had de jongens volgens echter op de Middenweg uit de bus gezet omdat ze zich in de bus misdragen hadden. Op de Middenweg aangekomen zagen de agenten net weer een bus wegrijden waarin de knapen bleken te zitten. Ze werden daarop aangehouden en bekenden later met glasresten naar een ruit in de abri te hebben gegooid, waardoor de ruit sneuvelde. De jongens zijn na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 11-03-2005

De Arnhemse politie heeft donderdag na verschillende winkeldiefstallen in de stad acht verdachten aangehouden. Op de Spijkerlaan werd even na twee uur een 66-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij was betrapt op diefstal van rookwaar uit een winkel. De man bekende diefstal en kreeg een proces-verbaal. Twee vrouwen van 41 en 44 jaar afkomstig uit Nijmegen werden even later rond half drie aangehouden. De vrouwen werden betrapt door een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan de Hanzestraat en aan de politie overgedragen. Na onderzoek bleek dat het duo bij meerdere winkels in Arnhem gestolen had. De buit, diverse goederen waaronder levensmiddelen, kleding en huishoudelijke artikelen, bleek in de auto van het duo te liggen. Bij een warenhuis aan het Velperplein werden rond half vijf een 25-jarige man uit Ede en een 49-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker hoorde het alarm afgaan toen het duo de zaak uit liep met spullen. Bij controle bleek er niet betaald te zijn, waarop het duo aan de politie werd overgedragen. Een 48-jarige vrouw uit Arnhem werd omstreeks kwart voor zeven aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een zaak aan de Groningensingel. De Arnhemse zou voor ruim 20 euro aan levensmiddelen hebben meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw bekende en is na verhoor met een proces-verbaal vrij gelaten. Rond half acht werden bij een warenhuis aan de Ketelstraat twee vrouwen van 21 en 22 jaar uit Duiven aangehouden. Volgens een beveiligingsmedewerker zouden ze sieraden hebben gestolen. De 21-jarige bekende later de diefstal; de 22-jarige had verklaard niet van de diefstal af te weten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanrijding na vermeende radarcontrole

Publicatiedatum: 11-03-2005

Twee automobilisten zijn donderdagmiddag op de Amsterdamseweg in Arnhem op elkaar gebotst nadat één van de twee remde voor een vermeende radarcontrole. Niemand raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde rond drie uur op de Amsterdamseweg richting Oosterbeek. Een 58-jarige man uit Heelsum zag langs de kant van de weg een auto stilstaan en dacht dat het een radarsnelheidscontrole was. Daarop remde de Heelsumer omdat hij naar eigen zeggen 100 km/u reed (terwijl daar 80 km/u is toegestaan). Een achterop komende automobilist, een 24-jarige vrouw uit Arnhem, moest daardoor plotseling uitwijken om een aanrijding met de Heelsumer te voorkomen. Daarbij belandde ze met haar wagen in een betonnen goot, waardoor ze de macht over het stuur kwijtraakte en achterop de auto van de Heelsumer botste. Daarna botste ze tegen een rechts van de weg staande boom.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden