PERSBERICHT

Roosendaal, 11 maart 2005.

De alom, in diverse testen, geprezen Roadpro R610 is vervangen door de Proxes CF1. De nieuwste band in de TOYO Proxes serie wordt in 48 populaire maten in het High Performance segment geleverd.

Het nieuwste type van de Japanse bandenfabrikant TOYO heeft een innovatief asymmetrisch profiel. Het profiel heeft vier profielgroeven met een uniek "Groove in Groove" ontwerp. De "Groove in Groove" constructie zorgt voor een optimale stabiliteit onder alle weersomstandigheden en de uitstekende waterafvoer verkleint de kans op aquaplaning aanzienlijk. Het resultaat van dit concept vertaalt zich in een goede richtingstabiliteit, uitstekend remvermogen en een direct stuurgedrag in de bochten.

De compacte buitenzijde van het profiel voorkomt de kans op onregelmatige slijtage en verlengt hiermee de levensduur van de band. Daarnaast draagt het ook bij aan een uitstekende handling in de bochten.
Het nieuwe Silica/Polymeer compound minimaliseert warmteontwikkeling, vermindert de slijtage en geeft de band bovendien betere rijeigenschappen bij nat- en droog weer. Eenzijdig gesloten sipes zorgen voor geluidsreductie waardoor de Proxes CF1 meer dan voldoet aan de nieuwe Europese geluidsnormen.

De comfortabele Proxes CF1 is leverbaar in diameters van 13 tot en met 17 inch en in hoogte/breedte verhoudingen van 65 t/m 40 serie.

Kijk op: www.toyobanden.nl. Op deze website kunt u de dichtstbijzijnde TOYO-dealer in woonplaats of regio opvragen.

TOYO Banden Nederland B.V.
Kooldreef 2-6

4703 RE Roosendaal
T. +31 165 55 64 75
F. +31 165 54 98 43

PROXES CF1

BANDCONSTRUCTIE

"Groove in Groove" ---------------------------

Stijve buitenrib ---------------------
-------------------------------------Groot middenblok

Eenzijdig gesloten sipes --------

---------- Vier rechte brede groeven


---- --