Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 11-03-2005

Verkeersongeval
ECHTEN - Donderdagavond reed een 21-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Zuidwolderweg. Door een hem onbekende oorzaak raakte hij in de slip waarna hij tegen een boom botste. Uit voorzorg knipte medewerkers van de brandweer het dak open waarna de man uit de auto kon komen. Hij bleek er wonderwel goed vanaf gekomen te zijn zonder letsel. (05-120684)

Agenten houden doorrijders aan
ASSEN - Donderdagmiddag werden agenten tijdens hun surveillance geconfronteerd met een aanrijding op de Stationsstraat waarbij de veroorzaker was doorgereden. Op aanwijzingen van getuigen konden later twee mannen worden aangehouden in de Zilverschoonstraat die beiden onder invloed verkeerden. Na een confrontatie aan het bureau bleek de 22-jarige man uit Assen gereden te hebben, hij had een alcoholpromillage van 1,1. De man kreeg daarnaast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs alsmede voor het rijden in een onverzekerde auto. (05-120630)

Later op de avond kreeg de politie een melding van een 62-jarige man uit Assen die aangereden was op de kruising van de Rolderweg met de Pelikaanstraat. De veroorzaker was doorgereden maar hij was achter hem aangereden. Bij de woning van de veroorzaker wilde hij de zaak onderling regelen omdat de auto niet verzekerd was. Hierop werd de politie gebeld. De veroorzaker werd in zijn woning aan de Zilverschoonstraat aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 2,2. De auto bleek dezelfde auto te zijn waarmee die middag een ongeval werd veroorzaakt op de Stationstraat, nu echter met een andere bestuurder. Ook deze bestuurder kreeg nog een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de onverzekerde auto. De auto werd nu in beslag genomen. Nadat de man door agenten werd thuisgebracht begon hij de agenten uit te schelden en dat leverde hem nog eens een proces-verbaal op wegens belediging. (05-120686)

Hoge snelheid valt agenten op
ANNEN - In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten een auto met hoge snelheid door het centrum van Annen rijden. De 28-jarige bestuurder uit Zuidlaren werd daarop gecontroleerd waarna een alcoholpromillage van 1,3 werd vastgesteld. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat de man anderhalf jaar geleden ook al voor een soortgelijk feit was aangehouden. (05-120705)

Autodieven aangehouden
NIEUW-AMSTERDAM - De politie van Twente heeft de afgelopen nacht in Almelo twee inwoners van Nieuw-Amsterdam aangehouden. De 33-jarige man en de 30-jarige vrouw, beiden uit Nieuw-Amsterdam, hadden gisteravond een auto weggenomen bij een autohandelaar aan de Vaart NZ. (05-120659)

Gokautomaten opengebroken
EMMEN - De afgelopen nacht werd ingebroken in een restaurant aan de Statenweg. Met een tegel werd een ruit vernield waarna men kon binnen komen. De gokkasten werden opengebroken. De 33-jarige eigenaar zit met een grote braakschade en hij mist zo'n 800,-. (05-120704)

Man weigert gemeentehuis te verlaten
EMMEN - Een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is donderdagmiddag aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Hij weigerde het gemeentehuis te verlaten, ook nadat dat van hem gevorderd was door een ambtenaar. Hij verzette zich hevig waarop pepperspray werd gebruikt door de agenten. Na afhandeling van het proces-verbaal werd hij opnieuw aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van zes weken moet ondergaan. (05-120613)

Verkeerscontroles nodig
Donderdagavond werden verkeerscontroles gehouden in o.a. Hoogeveen, Beilen en Emmen. Daarbij werden in Hoogeveen en Beilen 12 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder gordel en 6 fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting van de fiets niet in orde was.

In Emmen kregen 10 bestuurders een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen, 14 bestuurders omdat de verlichting niet in orde was. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het voeren van een mistlicht, negeren van rood verkeerslicht of ontbrekende verzekering.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059