Politie Gelderland-Midden

Arnhem - malafide dakdekkers lichten vrouw op

Publicatiedatum: 11-03-2005

Twee nog onbekende mannen die zich voor dakdekkers uitgaven hebben afgelopen woensdag een 87-jarige inwoonster van Arnhem opgelicht. Het slachtoffer deed donderdag aangifte. Volgens de Arnhemse waren die woensdag rond 09.00 uur twee mannen aan de deur van haar woning in de wijk Heijenoord gekomen. De mannen beweerden de dakpannen te moeten controleren. Na een korte inspectie werd gelijk de rekening overlegd: enkele honderden euro's. Nadat de mannen het geld in ontvangst hadden genomen vertrokken ze om dakpannen op te halen. De mannen kwamen echter niet meer terug. Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen, de een ongeveer 30 jaar en de ander rond de 50. De jongere zou donkerblond haar hebben, had een flink postuur en was vrij lang. Ook zag hij er netjes uit volgens het slachtoffer. De oudere man was kleiner dan de jongere, had eveneens donkerblond haar en had een gezet postuur. Beide mannen zouden rijden in een wit busje. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en adviseert niet op dit soort voorstellen in te gaan. Men doet er goed aan eventueel vooraf een prijsafspraak te maken of eerst zelf te informeren bij gerenommeerde bedrijven. Bij twijfel waarschuwt u de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse jongens opgepakt na bedreiging met mes
Publicatiedatum: 11-03-2005

Twee Arnhemse jongens van veertien en vijftien jaar zijn donderdagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Het slachtoffer, een dertienjarige plaatsgenoot, zou door het tweetal op de Bovenbrugstraat zijn bedreigd naar aanleiding van een onderlinge ruzie. Het slachtoffer en de verdachten bleken bekenden van elkaar. Een omwonende, getuige van het voorval, greep in waardoor de bedreiging stopte. Gewaarschuwde agenten hielden even later de vijftienjarige verdachte thuis aan. De veertienjarige meldde zich later op de avond en is eveneens aangehouden. Door de politie is ook een mes in beslag genomen dat door een van de twee zou zijn gebruikt. Beide jongens zijn na verhoor weer vrijgelaten en aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 11-03-2005

De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag in de wijk Geitenkamp een
44-jarige Arnhemmer aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht de woning van zijn 41-jarige ex-vrouw te zijn binnengedrongen. Eenmaal binnen zou hij zijn ex-vrouw hebben geslagen. De vrouw waarschuwde daarop zelf de politie. Bij aankomst van de agenten vluchtte de Arnhemmer via de achterdeur naar buiten maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---