Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 maart 2005

Letsel bij eenzijdig ongeval

Vrouw raakt gewond nadat zij de macht over het stuur verloor en met haar auto in de berm belandde

Ambt Delden

Een 25-jarige vrouw uit Goor reed donderdag 10 maart omstreeks 20.45 uur in haar auto over de Rijksweg 346 vanuit Delden richting Goor. Door nog onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. De vrouw reed een bermpaaltje uit de grond, reed vervolgens frontaal tegen een lichtmast aan waarna de auto over de kop sloeg en in de berm tot stilstand kwam. De vrouw raakte licht gewond maar werd gezien de enorme klap voor alle zekerheid voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto raakte total loss. (05-029604)

Aanhouding na diefstal bouwmaterialen

Door aanwijzingen van een alerte getuige houdt de politie de dief aan

Borne

Donderdag 10 maart werd omstreeks 23.25 uur door een getuige gemeld dat iemand vermoedelijk bouwmaterialen had gestolen vanaf een bouwplaats aan de Jupiterstraat in Borne. De getuige gaf een beschrijving alsmede een deel van het kenteken van de auto van de dader. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de verdachte, een 50-jarige man uit Borne. Hij werd rond 00.00 uur in zijn woning aangehouden. In de woning lag plaatmateriaal, dat hij vanaf de bouwplaats had weggenomen. De man is voor nader verhoor opgesloten. De bouwmaterialen zijn eigendom van een bedrijf in Borne. (05-029631)

Aanhouding na vernieling

Verdachte aangehouden na vernieling van een ruit

Almelo

De politie hield donderdagavond 10 maart omstreeks 22.15 uur een 50-jarige vrouw in haar woning in Almelo aan nadat zij eerder die avond een ruit had vernield van een woning aan de Prinsenstraat in Almelo, waar haar ex-man woonachtig is. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de 44-jarige ex-man is inmiddels aangifte gedaan. (05-029593)

Aanhouding na mishandeling

Man slaat buurtbewoner en wordt door de politie aangehouden

Vroomshoop

De politie hield donderdagmiddag 10 maart omstreeks 17.10 uur een 59-jarige man uit Vroomshoop in zijn woning aan op verdenking van mishandeling. De man had eerder die middag onenigheid gehad met een 50-jarige buurtbewoner in diens woning aan de Esdoornlaan. De 59-jarige man sloeg hierbij de 50-jarige in zijn gezicht, waardoor die lichte verwondingen in zijn gezicht had opgelopen. De 50-jarige man deed aangifte van mishandeling. Tegen de 59-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-029497)

Gordelcontrole

Veel mensen blijken de gordel niet te dragen; politie blijft controleren in het kader van de verkeersveiligheid

Almelo

Woensdag 9 maart hield de politie van 10.45 tot 15.00 uur op diverse locaties in Almelo een gordelcontrole, namelijk aan de Zeven Bosjes, de Rietstraat en de Ootmarsumsestraat. Er bleek sprake van een groot aantal overtreders. 44 personen droegen geen gordel en kregen een boete van E 45,-. Verder werden twee bestuurders bekeurd wegens het niet handsfree bellen, één voor het voeren van mistlampen en één omdat de uitlaat van diens auto kapot was. (05-029312)

Wegpiraat betrapt

Automobilist vliegt over de A35 en moet zijn rijbewijs inleveren

Enschede

Politieagenten zagen donderdagmiddag 11 maart omstreeks 14.45 uur een auto met hoge snelheid over de A35 in Enschede rijden. Op het traject waar een maximum snelheid van 100 km per uur geldt, werd op een gegeven moment 161 km per uur gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-029671)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --