Gemeente Assen


Intergemeentelijke sociale dienst in Assen een feit

Assen, 11 maart 2005

De gemeenteraden van Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo hebben officieel het startsein gegeven voor een intergemeentelijke sociale dienst (ISD) in Assen. De gemeenteraad van Aa en Hunze is woensdagavond 9 maart 2005 als laatste van de drie gemeenteraden akkoord gegaan met de fusie van de drie sociale diensten.

De ISD gaat in juli 2005 van start. De medewerkers van de sociale dienst van de drie gemeenten werken eerst nog vanuit de drie gemeentehuizen. Eind 2005 begin 2006 gaan alle medewerkers naar een gebouw in Assen waar het CWI en UWV ook plaats nemen. Op dit moment staat het UWV-gebouw aan de Stationsstraat in Assen bovenaan de lijst.

De fusie is een tussenstap naar een bedrijfsverzamelgebouw (BVG). In een bedrijfsverzamelgebouw zitten CWI, UWV en de Intergemeentelijke Sociale Dienst onder één dak. De inwoners die geen werk en/ of inkomen hebben worden op deze manier zo goed en snel mogelijk geholpen. Het doel is om de 'schotten' tussen de drie organisaties te verwijderen en een goede samenwerking te organiseren. De klant zal zoveel mogelijk te maken krijgen met één loket.

In maart 2003 hebben de gemeenteraden van Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo ingestemd met de komst van een bedrijfsverzamelgebouw in Assen. Eind 2005 begin 2006 gaat het bedrijfsverzamelgebouw in Assen van start.

Elke inwoner die een uitkering nodig heeft moet altijd naar het CWI. Voor de inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo betekent dat zij naar het CWI in Assen moeten. Bijstandsklanten moeten zowel naar het CWI als de gemeente. Nu de gemeenten zich als Intergemeentelijke Sociale Dienst in Assen gaan vestigen, kan de klant sneller geholpen worden en scheelt het in reistijd.

In de gemeentehuizen van de drie gemeenten komen bij de start van het bedrijfsver-zamelgebouw klantinformatiepunten. De inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo kunnen bij het klantinformatiepunt terecht voor vragen over het minimabeleid.

Op dit moment zijn het CWI, UWV en de drie sociale diensten in gesprek over de realisatie van het bedrijfsverzamelgebouw in Assen.