Stadsdeel Zeeburg

Milieupolitie jaagt op stropers in het Diemerpark

In het Diemerpark bij het IJburg zijn stropers actief. De parkbeheerders hebben sporen van stroperij ontdekt. De Milieupolitie van stadsdeel Zeeburg schroeft de controles in het park op.

De beheerders van het park stuitten vorige week op valstrikken. Onaangenaam werden ze verrast toen ze een stukje vossenstaart vonden. Vossen proberen zich te bevrijden door de eigen staart of poot af te bijten. Van het vossenpaartje in het park is nu er één slachtoffer geworden van stroperij.

'Ik hoop dat de vos het overleeft. Hoe bestaat het dat mensen in staat zijn tot zoiets afschuwelijks', reageert stadsdeelwethouder Jan Hoek op het bericht van de parkbeheerders. 'Het is mij een goed ding waard dat de vos niet verdwijnt uit het park.' Het Diemerpark is het enige stadspark in Amsterdam dat vossen herbergt.

Wethouder Hoek is vastbesloten om de stroperij uit te bannen. 'Als dit soort praktijken aanhoudt, dan worden ook de konijnen en fazanten uitgeroeid, vrees ik.' Samen met vossen zijn deze dieren beeldbepalend voor het Diemerpark. In het park leven ook veel andere zeldzame diersoorten in een bijzonder natuurlijke omgeving. Hoek: 'Wat de stropers doen is absoluut niet te tolereren en moet worden afgestraft. We moeten voorkomen dat nog meer dieren worden gedood.'