1e persbericht van vrijdag 11 maart 2005

Eindhoven 11-03-2005 - Berichten uit de regio

Asten: Man overleden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de N279, tussen Helmond en Asten, is vrijdagmorgen een 34-jarige Helmondse automobilist om het leven gekomen. De man kwam vanuit de richting Helmond gereden en botste frontaal op een personenauto die vanaf de richting Asten kwam gereden. De man was op slag dood. De drie inzittenden van de andere auto zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het verkeersongeval.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Donderdag is op de kruising Tivolilaan Floralaan West en op de Stratumsedijk roodlichtcontrole gehouden. 22 verkeersdeelnemers kregen een bekeuring omdat ze door rood reden.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

Op de Markt is vrijdag om 2.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou in een horecazaak aan het Stationsplein een 18-jarige Veldhovenaar zonder enige aanleiding in het gezicht hebben geslagen. Daarna was de verdachte de zaak uitgerend, richting Markt. Het slachtoffer had verwondingen in het gezicht en deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Cafetariahouder verjaagt overvaller met friet

Een cafetariahouder uit Helmond heeft donderdagavond rond 21.15 uur een overvaller verjaagd uit zijn zaak. De jeugdige overvaller kwam rond 21.15 uur de cafetaria binnen en bedreigde de cafetariahouder en diens vrouw met een vuistvuurwapen. De overvaller wilde geld. Toen de cafetariahouder een bak met hete friet in de richting van de overvaller gooide koos die eieren voor zijn geld en vluchtte. De overvaller was ongeveer 16 jaar oud, 1.80m groot, mager postuur, blank, volgens de cafetariahouder had hij een plompe neus.

Helmond: Man na mishandeling ex-vriendin aangehouden

In Den Bosch is donderdagavond een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij donderdagmiddag zijn 31-jarige ex-vriendin in haar woning in Helmond heeft mishandeld. De man zou haar geslagen, geschopt en aan de haren hebben getrokken. Hij had haar met de dood bedreigd en haar tegen haar wil vastgehouden in de woning. Op een gegeven moment kon zij de woning uitvluchten. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam was de man al weg. Hij kon later in Den Bosch worden aangehouden. De man is de cel ingegaan.

Helmond: Inbraak in woning

Tussen 7 en 10 maart is ingebroken in een woning aan de Kempenhof. De achterdeur is opengebroken. De bewoner mist een televisietoestel, een DVD-speler, een videorecorder en een spelcomputer.

Deurne: Man bedreigt vriendin met mes

In zijn woning in Deurne is donderdag om 21.40 uur een 50-jarige man aangehouden. Hij bedreigde zijn 38-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, met een mes. Hij dreigde haar dood te steken. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

De Kempen: Verkeerscontrole

Donderdagavond zijn op verschillende plaatsen in de Kempen verkeerscontroles gehouden. De controles waren in Eersel, Wintelre, Bladel en Reusel. 24 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. Hoogste snelheden 78 waar 50 is toegestaan en 115 waar 80 gereden mag worden. Verder werden 2 bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de gordel, 2 geen geldige APK, 1 niet rijden over de rijbaan door een bromfietser en 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. 26 bestuurders moesten blazen. Niemand had teveel gedronken.